Annonce
Ugeavisen Vejle

Optiker på Nørretorv: Vil være helt sin egen

Briller og kontaktlinser bliver på Nørretorv ikke længere solgt under navnet Hans Laursen. Butikkens optiker, Finn Frandsen, har overtaget forretningen på Nørretorv, og fører den videre som Optiker Frandsen. Foto: Lars Saugbjerg

Optiker Finn Frandsen har haft travlt de seneste måneder. På facaden hænger nu et nyt logo - 20 års "ægteskab" med Hans Laursen er forbi.

Annonce

Vejle: Byen har fået en ny forretning. Sådan ser det i hvert fald ud på Nørretorv, hvor nye skilte med skriften "Optiker Frandsen" pryder bybilledet.

- Jeg er ikke længere en del af Hans Laursen. Jeg har købt butikken på Nørretorv, og fortsætter nu på egen hånd, fortæller Finn Frandsen.

Tidligere var optikeren en del af Hans Laursen-trekløveret i Søndergade og Nørretorv i Vejle samt Hans Laursen i Horsens. De tre butikker har haft et - som Finn Frandsen betegner det - 20 års ægteskab. Og nu er det blevet tid til noget andet.

- Måske voksede vi lidt fra hinanden, så jeg har fået lyst til at prøve at være mig selv. Det giver mig frihed og mulighed for at afprøve egne idéer. Det er jo en stor tilfredsstillelse at være helt sin egen i forhold til at drive virksomhed, og jeg kan da også allerede mærke spændingen ved det. Lysten og engagementet stiger, lyder det fra den 50-årige optiker, der har haft travlt op til overtagelsen.

- Der er mange ting, man skal forholde sig til. For eksempel logo, indretning og leverandører, siger Finn Frandsen.

Det er en stor tilfredsstillelse at være helt sin egen i forhold til at drive virksomhed.

Finn Frandsen, optiker
Forretningen på Nørretorv har fået nyt logo og navn. Foto: Lars Saugbjerg
Annonce

Overtager kundekartotek

Optiker Frandsen er tilsluttet det frivillige indkøbs-samarbejde Optik Team, som består af 150 optikere. Og kunderne på Nørretorv skal ikke være bekymrede for aftaler, der blev indgået under det gamle navn.

- Jeg har overtaget kundekartoteket, og alle service- og garantiaftaler fortsætter uforandret, fortæller Finn Frandsen, der bemærker, at konkurrencesituationen i Vejle er skarp med store landsdækkende kæder og små, lokale aktører.

- Forretningerne er i dag fyldt med udstyr, så kunderne får det optimale syn, og vi har blandt andet også mulighed for at måle trykket i øjet. Men den personlige erfaring tæller stadig mest, lyder det fra Finn Frandsen.

Personalet skal kunne håndtere sundhedsfaglige områder, og samtidig være i stand til at rådgive professionelt, når det for eksempel gælder en moderigtig brille. Blå, rød, firkantet eller rund.

Ifølge Optiker Frandsen går trenden lige nu i runde briller og pilotbriller med dråbeform. Gerne guld og sølv.

- Men det vigtigste er jo, at du er fuldstændig tilfreds med brillen og kan genkende dig selv, når du kigger i spejlet, smiler Finn Frandsen, der under sloganet "kvalitet og service - med et glimt i øjet" ser frem til at have foden under eget bord.

Teamet på Nørretorv består af Casper Petersen, Line Larsen, Anne Frandsen og Finn Frandsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce