Annonce
Ugeavisen Vejle

Ordblinde Jim skriver om ordblinde Tobias

66-årige Jim Højberg skrev sin første bog i 1981. For få måneder siden nåede han op på bog nummer 100. Nu er tre nye bøger udgivet. Arkivfoto: Anders Kynde
Den ordblinde forfatter Jim Højberg er klar med en ny børnebogsserie.
Annonce

Jelling: Tobias er ordblind.

Dette er titlen på en ny børnebogsserie af Jim Højberg fra Jelling.

Han fortæller om bøgerne:

- Tobias er ordblind og bor sammen med sin far, der også er ordblind. Ligesom forfatteren til serien om Tobias, det er nemlig mig Jim Højberg, skriver han i en pressemeddelelse.

Tobias besøger mor er en bog skrevet af Jim Højberg. PR-foto

- Tobias vil hjælpe far med at lave mad, men kan ikke læse kogebogen. Da de tager på kro, kan de ikke læse menukortet, og da Tobias skal bruge sin GPS i telefonen, kan han ikke stave adressen! Men Tobias kan så meget andet. Han hjælper far med at lave biler, og han kan skille en motor ad. Han kan bakke med en trailer, og han kan passe dyrene på gården. Men alligevel vil han en gang imellem gerne være bedre til at læse og skrive, fortsætter han.

Annonce

Tobias afløser Søren

Serien om Tobias består af tre bøger og er et nyt bud på bøger om ordblinde for ordblinde.

- For mange år siden udgav jeg serien om Søren Score-Kaj, som jeg har fortalt rigtig mange gange på skoler og biblioteker. Nu synes jeg, at Søren skulle have en afløser, og det er blevet de tre bøger om Tobias, forklarer Jim Højberg.

De tre bøger hedder Tobias besøger mor, Tobias bliver konge samt Tobias og far på kro.

De er udgivet af forlaget Elysion og illustreret af Annemette Bramsen.


For mange år siden udgav jeg serien om Søren Score-Kaj, som jeg har fortalt rigtig mange gange på skoler og biblioteker. Nu synes jeg, at Søren skulle have en afløser, og det er blevet de tre bøger om Tobias.

Jim Højberg, forfatter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce