Annonce
Ugeavisen Vejle

Organist præsenterer sin nye plade

Organist ved Mølholm Kirke, Vibeke Astner, er netop nu CD-aktuel med "Early organ music". PR Foto
Vibeke Astner fra Mølholm Kirke er netop nu CD-aktuel med "Early organ music".
Annonce

Vejle: Fredag den 15. november klokken 10.30 kan man høre toner fra en svunden tid i Mølholm Kirke. Her er der nemlig Kaffe-koncert med CD-release.

Organist ved Mølholm Kirke, Vibeke Astner, er netop nu CD-aktuel med "Early organ music". Koncertgængerne ved fredagens Kaffe-koncert bliver de første, der oplever præsentation af CD’en.

Det er de gode erfaringer og respons fra publikum ved flere års Kaffe-koncerter i Mølholm Kirke, der har ført til ideen om at udgive en cd med tidlig barokmusik. Musikken er skrevet i perioden 1500-tallet til 1700-tallet. Der er både munter og mere stille musik fra Tyskland, Holland og Italien.

CD'en er indspillet ved det nye "Svalerede-orgel" i Sct. Peders Kirke, Næstved. Orglet her er helt nyt, men bygget efter historisk forbillede. I 1500 tallet var der i kirken et lignende instrument, og det har man nu forsøgt genskabt. Orglet er stemt i en lidt anden stemning end den, vi i dag er vant til på moderne instrumenter. Det betyder, at nogle tonearter står usædvanlig rent og klart, mens andre er tilsvarende "falske" - og dem bruger man så kun til særlige effekter.

Vibeke Astner er uddannet koncertsolist fra Conservatorium van Amsterdam. Siden 2001 har hun været organist ved Mølholm Kirke.

Der er gratis entré ved Kaffe-koncerten, der varer cirka 40 minutter. /LASAU

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Brevkasse: Koldt ægteskab

Ugeavisen Vejle

Bare vi ikke er til grin

Annonce