Annonce
Ugeavisen Vejle

Oscar gør alt for at undgå skolen

Irma lauridsens nye bog handler om Oscar, der går i 7. klasse, men som gør alt for at undgå skolen. PR Foto
Ugeavisens brevkasseredaktør udgiver en ny bog. Romanen hedder "Aldrig mere i skole".
Annonce

Vejle: I sidste uge sendte Irma Lauridsens sin nye bog "Aldrig mere i skole" på gaden. Mange kender sikkert Irma Lauridsen fra Ugeavisen Vejles brevkasse, hvor hun i årevis har taget stilling til læsernes problemer; alt fra kærlighedsproblemer og midtvejskriser til mobning og stofmisbrug.

Irma Lauridsens nye roman handler om skolevægring.

- Selv om det er en roman, tror og håber jeg, at bogen kan gøre gavn for både børn, forældre - og blive til samtaler i skolerne, fordi den handler om et aktuelt problem. Samtidig er den spændende, og hovedpersonen er en dreng, som jeg tror, de flere læsere fra 12 til 15 år på en eller anden måde kan identificere sig med, lyder det fra Irma Lauridsen.

Bogens handling

Bogen handler om Oscar, der går i 7. klasse, men som gør alt for at undgå skolen. Han cykler rundt i byen i skoletiden, lyver sig syg, eller tager hjem før de får fri.

En dag bliver det for meget for hans forældre, og de tvinger Oscar i skole på en måde, der er helt forfærdelig for ham.

Derfra ser Oscar kun én udvej: At flygte. Han bestemmer, at han aldrig mere vil i skole, og heller ikke kan tage hjem, efter det, der er sket.

Midt i det hele møder han pigen Zara, der også har problemer i skolen.

Men hvor er Zara, når der er allermest brug for hende? Og hvor går man hen, når man ikke mere har nogen venner? Når man er sulten og ikke har noget sted at sove mere? Eller når nogen følger efter én i mørket.

Annonce

Børn er pressede

Skolevægring er et tiltagende problem i Danmark, og det kan der være flere årsager til.

- Det kan handle om mobning, hvilket det blandt andet gør i bogens tilfælde - det kan også handle om, at visse lærere ikke har øje for et barns mistrivsel, fordi barnet er god til at skjule det. Og endelig kan det handle om forskellige psykiske diagnoser, som flere og flere børn jo får, for eksempel ADHD, angst eller mindreværd.

- Personligt tror jeg, det også kan handle om, at børn i dag er meget pressede. De skal i højere grad end nogensinde ligne "alle de andre" - for ellers bliver der peget fingre. Især skal børn være digitale på samme måde som andre børn – følge med – matche de andre. Jeg tror, alt dette plus al den hurtighed og det ræs, der er i dag, kan gøre børn forvirrede, så de mister kontakten til sig selv – og hinanden, lyder det fra Irma Lauridsen, der understreger, at bogen er en roman, hvor det først og fremmest er bogens spændende handling, der skinner igennem.

- Jeg tror, at ved at læse om problemet – at forstå, at andre børn også har det problem, vil mange unge læsere kunne genkende sig selv. Men også øjne, at der altså kan findes en løsning – som der også, til sidst, gør i min bog. Derfor mener jeg, det kan være en bog til samtaler mellem børn og forældre og lærere.

Bogen er på 122 sider.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Nøgne værker i Havnegade

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Jacob Bank bliver professionel

Ugeavisen Vejle

Tag på snapse-urtetur på heden

Annonce