Annonce
Ugeavisen Vejle

Otte lokalsamfund har meldt sig i kampen om at blive klimalandsby

- Vi er i udvalget meget glade for, at så mange lokalsamfund har tilmeldt sig og har lyst til at være med til gøre mere lokalt for vores klima og dermed nedbringe udledningen af CO2, siger Thyge Havgaard Bjerring, formand for Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati. PR-foto
Otte lokalområder lige fra Højen i syd over Skibet, Ødsted og Jerlev i vest til Lervangen i 7120 Vejle Øst har meldt sig i første runde til at blive Vejle Kommunes klimalandsby.

Vejle: Hvilket område - eller hvilken by - skal være Vejle Kommunes klimalandsby? Kandidaterne er fundet. Otte lokalsamfund er udvalgt til næste runde, hvor de skal lave en ansøgning, der tydeligt viser, at der både er gode idéer til klimahandlinger - og at der kan mobiliseres kræfter nok til at omsætte dem til virkelighed.

Det er seks lokalråd, en grundejerforening og et udviklingsråd, der har meldt sig til at blive Vejle Kommunes og Danmarks førende klimalandsby. Et tiltag, byrådets udvalg for Lokalsamfund og Nærdemokrati (ULN) står bag.

Når alle ansøgningerne er gennemgået, skal udvalget tage endelig stilling til, hvem der skal være Vejle Kommunes klimalandsby i de kommende to år. Det vil ske på udvalgets møde til juni.

- Det, vi især kigger efter, er, hvor meget ansøgerne arbejder for klimaet, med og for lokalsamfundet. Og om det kan inspirere andre. Vi vil nemlig helt sikkert meget tidligt i processen begynde at dele viden og invitere andre med til at lære af klimalandsbyen, siger udvalgsformand Thyge Havgaard Bjerring i en pressemeddelelse.

De otte kandidater

I alt otte lokalsamfund har meldt sig som klimalandsby:

- Grejs Lokalråd med 600 husstande

- Givskud Lokalråd med 100 husstande

- Lokalrådet for Skibet og Omegn med 1.250 husstande

- Holtum Lokalråd med 30 husstande

- Ødsted Jerlev Lokalråd med 30 husstande

- Højen Lokalråd med 100 husstande

- Grundejerforeningen Lervangen med 30 husstande

- Vandel Udviklingsråd med 50 husstande

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Skyttehuset får livvagt

Annonce