Annonce
Ugeavisen Vejle

På jagt efter historier: Måske har du en god fortælling

Hvis du ligger inde med en fortælling om Spinderihallerne, ny som gammel, så lad den blive en del af en permanent grafisk udstilling i hallerne. Arkivfoto: Lars Saugbjerg
Spinderihallerne vil meget gerne høre fra alle, der har haft en tilknytning til stedet. Dermed kan du bidrage til en ny udstilling, der skal fortælle husets historie fra industrikompleks til kreativt og fællesskabende hus.

Vejle: - Jeg vil nok aldrig gemme, da...

Måske ligger du inde med en fortælling, der på én eller anden måde beskriver Spinderihallerne.

Din historie kan blive en del af en ny udstilling, som Spinderihallerne arbejder med - en permanent grafisk udstilling i hallerne fortalt af borgerne selv.

Annonce

- Vi har brug for din hjælp, lyder det fra Spinderihallerne, der meget gerne høre fra alle, der har haft en tilknytning til stedet.

- Måske har du selv arbejdet i hallerne og har en personlig fortælling om den tid og bomuldsindustrien. Måske har du billeder fra tiden i 1980'erne, hvor kunstnere indrettede små atelier i de kolde og rå haller. Uanset hvad din historie er, så vil vi meget gerne høre den.


Den lange og fascinerende historie fortjener at blive fortalt

Spinderihallerne


Udvikling og innovation

Udstillingen skal fortælle husets historie. Den er både lang og mangfoldig og rummer spændende fortællinger om Vejles transformation fra industri- til vidensby.

Lige siden det oprindelige bomuldsspinderi åbnede i 1896, har hallerne dannet rammen om udvikling, innovation og fællesskab. Først var det de innovative iværksættere, som bragte bomuldspinderiet til Vejle. Og sidenhen et hav af medarbejdere, som i den grad medvirkede til at sætte Vejles Vestby på landkortet. I 1980'erne kom en ny type iværksættere til Spinderihallerne - nemlig de kunstnere, der begyndte at arbejde i de tomme industribygninger, og som overtog dem i takt med at bomuldsindustrien flyttede ud.

I dag er en stor del af Spinderihallernes DNA stadig iværksætteri og innovation. Og i høj grad også fællesskaber, hvor områdets beboere samles om alt lige fra havefællesskaber til fællesspisninger og de både nye og gamle kreative håndværk.

Send dit bidrag

Kan du bidrage med en fortælling, et foto eller andet skal du skrive til kommunikationsmedarbejder Emma Laycock på emlla@vejle.dk. Interesserede er også velkomne til at besøge hallerne tirsdag 11. maj klokken 15.

- Så giver vi en kop kaffe og en småkage (tilmelding på nævnte mail).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce