Annonce
Ugeavisen Vejle

På jagt efter klatrehal i Vejle: Kæde leder efter store lokaler, hvor der kan indrettes klatre-faciliteter

Boulders er på jagt efter klatre-faciliteter i Vejle, oplyser direktør Martin Videbæk Petersen. PR-foto
Går alt efter planen, skal vejlenserne snart snøre klatreskoene. Virksomheden Boulders vil nemlig åbne nye haller, og klatrekoncernen har Vejle i kikkerten.

Vejle: Hvis alt går som planlagt, får Vejle snart en klatrehal. Klatrekoncernen Boulders vil nemlig åbne tre klatrehaller om året i en række af landets største byer. Og virksomheden har Vejle i kikkerten, oplyser Martin Videbæk Petersen, der er direktør og medejer af Boulders.

- Målet er at åbne i Vejle, og vi har faktisk allerede haft et par lokationer på tale, men desværre lykkedes det ikke at få nogle af aftalerne i hus, siger han, og fortæller, at kæden hen over de næste fem år sigter efter at firdoble antallet af Boulders-klatrehaller i Danmark fra de nuværende fem til 20.

Klatrehallerne, som Boulders er på udkig efter lokaler til, skal være mellem 1000 og 3000 kvadratmeter store, og der skal være mindst 4,5 meter til loftet ved klatreområderne.

Annonce

- Det kan faktisk være virkelig svært at finde lokaler, for det skal jo være med en forholdsvis lang binding. Byudvikling kan for eksempel spænde ben for en aftale. Vi ønsker ikke at investere i en hal, vi ikke kan blive boende i.

- Men vi vil gerne kommunikere ud, at ekspansionsplanerne er klar, pengene ligger klar - alle er klar, hvis de rigtige faciliteter dukker op, siger Martin Videbæk Petersen, der fortæller, at det koster omkring tre-fire millioner kroner at etablere en klatrehal, afhængig af størrelsen.

Kun toppen af isbjerget

Boulders ambition er at åbne fleres øjne for klatring og gøre klatresporten til en integreret del af danskernes bevidsthed.

Potentialet er stort, og vi er spændte på at se, hvordan danskerne tager imod det

Martin Videbæk Petersen, Boulders

- Klatresporten er endnu ikke blevet almindelig i Danmark, og markedet i storbyerne er mere modnet i forhold til at tage sporten til sig. Kigger man væk fra landets største byer, er klatring endnu ikke udbredt i samme grad, og vi har kun set toppen af isbjerget. Men potentialet er stort, og vi er spændte på at se, hvordan danskerne tager imod det, siger Martin Videbæk Petersen i en pressemeddelelse.

I dag har Boulders som nævnt fem klatrehaller; to i Aarhus, en i Odense en i København og en i Valby. Til sommer åbner kæden en 2.200 kvadratmeter stor hal i Hvidovre, og dukker den rigtige hal op her i området, kan vejlenserne altså godt spænde klatreskoene og gøre sig klar til et adrenalinsus, lover Martin Videbæk Petersen.

Annonce
Ugeavisen Vejle

Kendte erhvervsfolk har holdt på hemmelighed i flere måneder: Nu afslører de planerne om at give Vejle et varigt Tour de France-minde

Annonce
Ugeavisen Vejle

Fie har en dyster side i sig: Hendes krop har netop fået den 12. fortælling om det "mørke" i livet - 'Men jeg er stadig en smilende og mild kvinde'

Annonce
Ugeavisen Vejle

Se kortet over Vejles bedste strande: Her kan du bade i rent badevand

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE

Vejlensere har strikket over 10.000 gule lapper: Sådan skal de nu syes sammen til en gigantisk Tour de France-førertrøje

Ugeavisen Vejle

De græssende dyr hjælper naturen på vej

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: Videnskab i børnehøjde

Ugeavisen Vejle

De har mere end 25 års erfaring med skønhed: Tager også mændene under kærlig behandling

Ugeavisen Vejle

Færre unge søger mod de gymnasiale uddannelser i Vejle: På ét gymnasium er rektor dog 'lettet og meget tilfreds'

Ugeavisen Vejle

En billig by- og pendlerbil: Hyundai Bayon er et frisk pust i gadebilledet

Ugeavisen Vejle

Ugens læserfoto: Vi maler byen gul

Ugeavisen Vejle

Vejle-restaurant i midtbyen er lukket: 'Jeg lavede danske mad, som mor ville have serveret den, men det var ikke nok'

Ugeavisen Vejle

Charlotte sagde sit job op og brød med kæresten: 'Nu gider jeg simpelthen ikke mere'

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Forårsstemning på Nørretorv

Annonce