Annonce
Ugeavisen Vejle

På vej mod Årets Bil 2021: Syv modeller tilbage

Årets Bil, finalefeltet. PR-foto
Der var et par overraskelser iblandt, da 28 modeller blev barberet ned til syv i konkurrencen om at blive Årets Bil 2021. Og der er et par elbiler blandt kandidaterne.

Vejle: Der bliver kørt i bilen i to dage på vejene ved Silkeborg og på Jyllandsringen, når Årets Bil skal kåres. Og i år var ingen undtagelse, hvor 28 biler var med. Dette felt er nu barberet ned til syv modeller, efter at en jury bestående af 22 biljournalister fra foreningen Danske Motorjournalister havde stemt.

Som en del af juryen er jeg ikke i tvivl om, at den danske bilpark inden for de kommende år bliver mere elektrisk end i dag, det selv om der stadig sælges langt flest benzin- og dieselbiler.

Det er en af finalisterne, BMW 4-serie, et godt eksempel på.

Annonce

Fra lanceringsstarten vil der kunne vælges mellem fire forskellige motorvarianter: Topmodellen BMW M440i xDrive Coupé, som har en sekscylindret benzinmotor på 374 hk og mild hybrid-teknologi, BMW 430i Coupé og BMW 420i Coupé, som begge har en firecylindret benzinmotor med henholdsvis 258 hk og 184 hk samt BMW 420d Coupé med en firecylindret dieselmotor, 190 hk og mild hybrid-teknologi.

Samtidig består finalefeltet også af hybrid plug-in biler, der efter min mening er en mellemregning, indtil bilimportørerne for alvor er klar med elbiler, der kan kører længere på en opladning end det er tilfældet i dag.

Derfor kom det heller ikke bag på mig, at Volkswagens ID.3 er med i feltet, mens det var en overraskelse, at Honda e kom med: Modellen er egoist-bybil, der efter min mening er for dyr.

Velfortjent kom Toyota Yaris med i finalefeltet om at blive Årets Bil 2021. Foto: Lars Krogsgaard

Velfortjent

Derimod kom det ikke bag på mig, at Toyota Yaris i år er at finde i finalefeltet.

Noget af det jeg selv har fremhævet ved modellen, er bilens gode køreegenskaber, hvilket skyldes Yaris' lavere tyngdepunkt, en fastere affjedring og en mere præcis styring.

Ved en minitest i København i forbindelse med lanceringen fremhævede jeg endvidere bilens nyeste og fjerde generation hybridteknologi, der i den nye Yaris byder på en trecylindret 1.5-liters hybridmotor med 116 hestekræfter og muligheden for at køre på ren el op til 135 km/t.

Endelig faldt jeg også for modellens former, designet, blandt andet bilens bagende.

Spændingen om, hvem der vinder den eftertragtede titel, står på i cirka seks uger endnu. Årets Bil i Danmark 2021 kåres 25. november.

De syv finalister i Årets Bil 2021

BMW 4-serie

Honda e

Peugeot 2008

Ranault Captur

Seat Leon

Toyota Yaris

VW ID.3

To andre kandidater var tæt på finalen, nemlig Ford Puma og Skoda Octavia.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce