Annonce
Ugeavisen Vejle

Parkeringskaos truer populær vandrerute: Nu sender kommunen vagter ud i naturen

Egtvedpigens Fodspor er en eftertragtet vandrerute, men det udfordrer trafikken, når parkeringen går ud over fremkommeligheden. Privatfoto udleveret af Vejle Kommune
Henover påsken vil de kommunale p-vagter besøge de otte parkeringspladser, der findes i forbindelse med den nye vandrerute "Egtvedpigens Fodspor". Der hersker nemlig parkeringskaos på vejene i området.

Egtved: Interessen for at vandre ad den nye rute "Egtvedpigens Fodspor" er nærmest eksploderet, siden Vejle Kommune i starten af marts offentliggjorde, at ruten nu var klar til indtagelse.

Succesen kan blandt andet andet aflæses på de mange parkerede biler på vejene ved med de kun otte p-pladser, der er i forbindelse med den 14 kilometer lange vandrerute. Den snor sig gennem de naturskønne områder ved blandt andet Runkenbjerg, Nybjerg Mølle og Spjarup Hede

Især i weekenderne er parkeringspladserne overfyldte, og derfor frygter Vejle Kommune ekstra kaos i påsken.

- Vi vil gerne opfordre folk til at finde andre p-pladser, hvis der er overfyldt derude. Eller man kan komme igen senere eller måske endda finde et helt andet sted at nyde vandreturen, skriver Klaus Enevoldsen, afdelingsleder i Natur & Udeliv i Vejle Kommune i en pressemeddelelse.

Vejle Kommune opfordrer til, at man også afprøver nogle af de mange andre vandreruter i kommunen. På udeliv.vejle.dk er der en oversigt over de mere end 650 km vandreruter og stier inden for kommunegrænsen. Privatfoto udleveret af Vejle Kommune

Han gør opmærksom på, at man kan finde alle p-pladser i naturen på hjemmesiden udeliv.vejle.dk.

Annonce

Der skrides nu til handling

At de mange naturgæster vælger at sætte deres bil langs vejsiderne i stedet for at finde en anden parkeringsplads, er til stor gene for de lokale, der bor i området. Samtidig kan det skabe farlige trafiksituationer.

- Det er desværre så grelt nu, at vi er nødt til at sende vores parkeringsvagter ud i naturen, så der kan komme lidt orden på parkeringspladserne, siger han.


Det er desværre så grelt nu, at vi er nødt til at sende vores parkeringsvagter ud i naturen, så der kan komme lidt orden på parkeringspladserne.

Klaus Enevoldsen


Vejle Kommunes p-vagter vil besøge pladserne hen over påsken og sørge for, at der parkeres ordentligt ude i naturen.

Fra Vejle Kommune lyder der generelt en opfordring til, at man spreder sig i naturen. Der er masser af plads derude, masser af lækker natur og en god mulighed for, at alle kan få gode oplevelser.

Annonce

Find alternativer

- Vi vil gerne opfordre folk til at prøve nogle af vores mange andre vandreruter her i påsken. På den måde undgår vi trængsel ved vores mest populære vandreruter som blandt andet Egtvedpigens Fodspor, stierne ved Syvårssøerne og Grejsdalsstien. Måske man kan planlægge sin tur til de nævnte områder senere på året, eller - hvis det er muligt - lægge besøget på en hverdag efter påske, foreslår afdelingslederen.

Vandreruten "Egtvedpigens Fodspor" er blevet et kæmpe hit. Foto: Vejle Kommune

Han opfordrer naturens gæster til i at hente inspiration på hjemmesiden udeliv.vejle.dk, hvor man kan finde mere end 650 kilometer vandreruter og stier inden for kommunegrænsen. Vil man opleve noget længere væk, giver Udinaturen.dk et samlet overblik over vandreture i det ganske land.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce