Annonce
Ugeavisen Vejle

Pas på - der kommer en skulptur

Kunstnergruppen ON/OFF medbringer en stor interaktiv skulptur, "Pingball", der flytter sig rundt i byen ved hjælp af borgerne. PR Foto
Når den tyske kunstnergruppe ON/OFF gæster Vejle i forbindelse med Trekantområdets Festuge, bliver det med den flytbare skulptur "Pingball".
Annonce

Vejle: Trekantområdets Festuge er fyldt med kulturoplevelser. Planlægningen af den syvende udgave er i fuld gang, det endelige program offentliggøres 20. juni. Der er flere hundrede ting i støbeskeen, men allerede nu har arrangørerne lagt sig fast på placeringen og indholdet af festugens såkaldte Art Zones. Der er syv Art Zones, én i hver kommune.

I Vejle bliver den placeret på Nørretorv. Her kan man stifte bekendtskab med kunstnergruppen ON/OFF fra Berlin.

Kunstnergruppen medbringer en stor interaktiv skulptur, "Pingball", der flytter sig rundt i byen ved hjælp af borgerne. Børn og voksne tager fat - og ruller den forsigtigt rundt. På den måde kan hele byen blive en legeplads, hvor skulpturen er i centrum i forskellige områder. Den er opbygget af plastikrør, og er ganske solid, stærk nok til at kravle og klatre i. Den fanger helt sikkert vores øjne og nysgerrighed blikke, når den kommer rundt i gader og stræder - hvor den overhovedet ikke hører hjemme. Man er nødt til at give den plads - og på den måde er skulpturen med til at gøre opmærksom på vores omgivelser.

Trekantområdets Festuge

Trekantområdets Festuge sætter hvert år spot på kulturlivet. Kulturinstitutioner, foreninger og frivillige i Billund, Fredericia, Haderslev, Middelfart, Kolding, Vejen og Vejle udvikler kulturlivet i fællesskab og skaber sammen en uge med overraskende begivenheder. Festugen er finansieret af Kulturregion Trekantområdet, de syv kommuner, Kulturministeriet og private fonde og sponsorer.

Programmet offentliggøres 20. juni.

Annonce

Flyt dig

Art Zones rykkede ind i festugen for første gang sidste år. Ønsket var at sætte ekstra fokus på kunstoplevelser og – ikke mindst – synligheden af dem ved at samle og placere dem steder i byen, hvor både kunstkendere og tilfældigt forbipasserende vil støde ind i dem og få en oplevelse.

- Vores eksperiment sidste år bekræftede os i, at kunst faktisk appellerer til et bredt publikum, når man gør det let tilgængeligt og synligt. Vi oplevede, at både byens borgere og besøgende tog sig tid til at se nærmere på kunsten, når de tilfældigt stødte ind i det - og at de fik en god oplevelse med på vejen, siger Pernille Holmskov, tovholder på Trekantområdets Festuge, i en pressemeddelelse.

Trekantområdets Festuge varer i år fra den 23. august til den 1. september. Årets tema er "Flyt dig".

- Med årets tema opfordrer Trekantområdets Festuge 2019 til bevægelse - over kommunegrænser, over grænsen mellem livsanskuelser, fra tanke til handling: Gør noget andet, end du plejer, flyt dig fra lænestolen, både fysisk og i overført betydning. Den overordnede tanke er, at vi tror på, at mennesker kan flytte sig. Og at vi i nogle aspekter af livet er nødt til at flytte os, lyder det fra Trekantområdets Festuge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce