Annonce
Ugeavisen Vejle

Planer om mindst 15 udsigtspunkter som nye udflugtsmål i Vejle Kommune

Udsigten fra Nørreskoven byder på både grønt og blåt, Vejle Fjord broen og Fjordbyen. PR-foto
Natur- og Miljøudvalget har taget indledende skridt - etape 1 omfatter Hvidbjerg, Nørreskoven og Tørskind
Annonce

Vejle: Vejen er lang, den kræver fondsmidler og en tæt dialog med borgerne, interesseorganisationer, relevante myndigheder og fredningsnævnet. Men med sit ja til at sætte arbejdet i gang har Natur- og Miljøudvalget taget et afgørende skridt for at få etableret tre udsigtspunkter i Vejle Kommune.

- Vi ønsker at skabe nogle markante udsigtspunkter, der i sig selv kan være en oplevelse og et udflugtsmål for alle, og som fortæller en samlet fortælling om området. Det understøtter samtidig vores strategi om at udvikle turisme, erhverv og bosætning i Vejle Ådal og Vejle Fjord, siger Karl Erik Lund (DF), formand for Natur- og Miljøudvalget, i en pressemeddelelse.

På kanten af Tørskind Grusgrav, åbenbarer der sig et formidabelt vue ud over den smukke Vejle Ådal. PR-foto
Annonce

Første etape

Mindst 15 udsigtspunkter ligger i støbeskeen. Første skridt omfatter tre udsigtspunkter i henholdsvis Hvidbjerg, Nørreskoven og Tørskind.

- De tre valgte områder illustrerer på smukkeste vis mangfoldigheden i Vejles forskellige landskabstyper og oplevelser i området. De er valgt ud fra, at de er varierede og ligger geografisk spredt ud over kommunen. Samtidig har alle tre udsigtspunkter potentiale for at skabe nye og forskellige oplevelser, siger udvalgsformanden.

Med udvalgets ok til at sætte skub i udsigtspunkterne bliver første skridt at søge fondsmidler til projektet. Det sker allerede i dette forår. Samtidig skal de første samtaler med relevante myndigheder, berørte naboer, interesseorganisationer og fredningsnævnet gå i gang.

Ifølge planen sættes en arkitektkonkurrence i gang i slutningen af 2019. /exp

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Nøgne værker i Havnegade

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Jacob Bank bliver professionel

Ugeavisen Vejle

Tag på snapse-urtetur på heden

Annonce