Annonce
Ugeavisen Vejle

Provokerende forfatter i ny bog: Det er din egen skyld - du bliver syg af magelighed

Erik W. Pedersen er overbevist om, at vi kan vælge et godt liv. Hvordan man gør det, beskriver han i sin nye bog "Naturligt liv, naturlig død, naturligvis". Foto: Lars Saugbjerg
Erik W. Pedersen har skrevet en ny bog. "Naturligt liv, naturlig død, naturligvis", hedder bogen, der handler om at tage de rette valg i livet. Når det går os dårligt, økonomisk eller helbredsmæssigt, er det nemlig selvforskyldt, mener han.
Annonce

Vejle: Mandens håndtryk ville garanteret have været fast, naturligvis med øjenkontakt. Men den 61-årige forfatter stikker i stedet albuen frem som hilsen.

Erik W. Pedersen fra Vejle byder velkommen til hans "kontor", der har til huse hos My Garage i Bredballe. Han virker fokuseret, målbevist, og efter en kort gåtur mellem stedets dyre biler sætter vi os til rette ved baren - til en snak om en ny bog, Erik W. Pedersens bog, der - som han siger - er provokerende og meget direkte.

Han virker hudløs ærlig. Få sekunder inde i samtalen har han allerede fortalt om sine "tre store nedture i livet". Én af dem ramte ham for 10 år siden, hvor han følte sig som en 70-årig, tværet ud af selvkritik.

- Så når jeg møder mennesker, som på en eller anden måde er ramt af livets genstridigheder, så forstår jeg dem 100 procent. Jeg har selv været der, smiler han.

Og ja, Erik W. Pedersen smiler, for i dag er han glad, mere glad end nogensinde.

Annonce

Syge af magelighed

Han har skrevet to bøger. For omkring syv år siden satte han sidste punktum i "Livet vil os kun det bedste", og med sin nye bog klæder han folk på til at ændre adfærd. Bogens titel er "Naturligt liv, naturlig død, naturligvis".

- Bogen handler om de livgivende valg og de aflivende valg i livet. Der er så mange mennesker, der døjer med sygdomme - og hvorfor gør de det, når vi er så kloge? Vi ved jo mere end nogensinde før. Hvordan undgår vi alle sygdommene? Det lyder måske ophøjet, men svarene står i min nye bog, og jeg ved, at de virker, for svarene er afprøvet. Jeg har aldrig haft en klient, der ikke er blevet rask, hvis vedkommende har fulgt nogle simple leveregler, siger Erik W. Pedersen.

Når det går os dårligt er det selvforskyldt; vi ligger som vi har redt, for vi har gjort os selv sårbare, mener Erik W. Pedersen, der forklarer, at vejen til et bedre liv skal findes gennem et opgør med vores magelighed.

- Hvad jeg førhen kaldte livsstilssygdomme, kalder jeg i dag magelighedssyge. Magelighed er en kortvarig glæde - at gøre sig umage er en langvarig glæde.

- Når mennesker er raske og lykkelige er det deres egen skyld. De har lært at fokusere på det, de ønsker. Det, man fokuserer på, er som regel det, som vokser. Og vi skal bekæmpe ondt med godt, siger han.

Annonce

Quickfix

Bogen handler også om, at mange uforskyldt er havnet i en situation, hvor de er sårbare økonomisk, helbredsmæssigt eller socialt.

- Dem skal vi passe på, tage hånd om. Måske har man et handicap eller har været udsat for en ulykke. Men i bogen provokerer jeg: Hvis din sygdom er selvforskyldt, hvis livet gør ondt på grund af magelighed eller forkælethed - så synes jeg faktisk det er okay. Disse folk gider jo ikke gøre sig umage. Det er selvforskyldt hos 75 procent af de sårbare, lyder det fra forfatteren.

Han beskriver befolkningsgruppens tilgang til livet med ordet "quickfix"

- Når noget gør ondt, siger de: Læge fix mig. Eller lad fredagsslikken komme, så behøver jeg ikke tænke på, at livet gør ondt, for lige nu smager det godt.

- Quickfix kan også være at sige ja til kemi, trods de mange bivirkninger. For eksempel gigtmedicin, sovemedicin, angstdæmpende medicin eller afføringsmidler.  Og bivirkningerne rammer ikke kun den enkelte, også pårørende bliver ramt. Jeg ved, at en række enkle, naturlige valg, kan gøre folk raske. Det er ikke hokus pokus, lyder det selvsikkert fra coachen.


Du sætter tid af til sygdom, hvis du ikke sætter tid af til egen omsorg

Erik W. Pedersen


Han mener, at vores tro på lægevidenskaben har skabt en livsstil, hvor for eksempel sund, naturlig mad er blevet til et alternativ.

Erik W. Pedersen spørger:

- Hvad tror du resultatet ville være, hvis der blev brugt lige så mange ressourcer på oplysning om alt, vi naturligt har brug for til et godt og sundt immunforsvar og helbred - som der bliver brugt på symptombehandling samt varsling om død, hvis du ikke lader dig sprøjte med kemi.

Annonce

Skub materialisme i baggrunden

Bogen er på 178 sider og indeholder blandt andet en række cases, hvor klienter fortæller om deres oplevelser med bogens og Erik W. Pedersens værktøjer - og de livgivende valg.

- Faktisk er metoderne i bogen bare glemt viden. Inderst inde ved vi godt, hvilke forandringer, der kræves i livet, men af magelighedsårsager, magter vi ikke at tage en ny livsstil til os. Ofte kræver det jo afkald på materialisme. Jeg ser en tendens til, at man vælger materialisme, fremfor at være rask og glad, siger Erik W. Pedersen.

- Materialisme giver glæde - ja, men den er kortvarig. Al den investering, vi placerer i vores indre liv, giver en langvarig glæde.

- Jeg ser det ofte: Når folk endelig har overskud og energi, kigger de på hvilken bil, de skal købe næste gang - i stedet for at fokusere på, om kroppen måske trænger til service. Du sætter tid af til sygdom, hvis du ikke sætter tid af til egen omsorg, påpeger Erik W. Pedersen.


Der er lavet masse af forskning på området, og alt i bogen er evidensbaseret

Erik W. Pedersen, livsstils-entreprenør


Annonce

Et kærligt spark

Når det hele går op i en højere enhed, kommer forandringerne. Men der er flere egenskaber, der skal spille sammen. Viljen, lysten, troen, disciplinen og respekten for sig selv og andre.

"Naturligt liv, naturlig død, naturligvis" er netop udkommet. Privatfoto

- Og 80 procent af dem, jeg taler med, fortæller, at de mangler én, der kan holde dem i hånden i processen. Folk har svært ved at gå vejen alene, de har brug for følelsesmæssig støtte, siger Erik W. Pedersen, der forsikrer, at bogen er let tilgængelig.

- Den er for alle. Der er ingen løftede pegefingre, men jeg har en lidt provokerende tilgang, der kan få folk til at tage livgivende valg og sige: Nu er nok nok. Nu tager vi imod dette kærlige spark.

Erik W. Pedersen

Erik W. Pedersen er 61 år og bor i Vejle. Han har netop udgivet bogen "Naturligt liv, naturlig død, naturligvis". Den er på 178 sider.

Erik W. Pedersen kan se tilbage på et liv, hvor han har flyttet grænser. Han har otte verdensmesterskaber i motorcykel- og bilstunts bag sig. I dag beskriver han sig som en "livsstils-entreprenør", en coach, der hjælper andre med at skifte spor i tilværelsen.

- Jeg hjælper mennesker og virksomheder med at opnå resultater, siger Erik W. Pedersen.

Gennem mental træning og foredrag om at leve drømmene ud, hjælper han mennesker med at ændre og udvikle deres adfærd, så de får det liv, de ønsker sig.

Bogen kan bestilles hos boghandlere og via kontakt på erikw.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce