Annonce
Ugeavisen Vejle

Restaurant Skyttehuset: Buffet og store selskaber er fortid

Lis Sørensen, der udsendte det første album i eget navn for mere end tre årtier siden, kan disponere over et imponerende bagkatalog af velkomponerede numre, som nærmest har karakter af folkeeje. Foto: Flemming Larsen
Restaurant Skyttehusets efterår inviterer på intime koncerter, gourmetaftener, foredrag og dansktopsangere. Buffeten er skiftet ud med tallerkenanrettet mad.
Annonce

Vejle: Coronavirussen har fået mange restauratører til at sadle om. En af dem er restauratør Søren Riis, forpagter af Restaurant Skyttehuset, der her i efteråret satser endnu mere på det intime, nemlig i form af intime koncerter, gourmetaftener, foredrag og underholdning med dansktopsangere. Buffeten er skiftet ud med tallerkenanrettet mad.

- Vores store selskaber er væk, det må vi bare erkende. Og derfor står menuen dette efterår på en bred vifte af mere intime arrangementer. Der vil dog ikke være sparet på underholdingen og maden. Tværtimod er der skruet op for både maden, der nu er tallerkenanrettet, og de kunstnere og foredragsholdere, der står på scenen, siger Søren Riis.

Annonce

Udsolgt intimkoncert

Det første eksempel i dette efterår er en intimkoncert med Lis Sørensen, der fandt sted i torsdags og som var totalt udsolgt.

Publikum fik en flot aften i Restaurant Skyttehuset. Kombinationen med gourmet og en god kunstner slog an. Foto: Flemming Larsen

Et "velkommen til" fra sangerinden og så var vi i gang. Siddende på en barstol blev koncerten indledt med et stille nummer, hvor stemmen lige skulle klares og volumen indstilles.

Med nærvær og musikalitet fyrede hun den af. Lis Sørensen har stadig en flot stemme, som engang imellem fik hårene på en ellers erfaren "gå-i-byen"-journalist til at rejse sig.

Måske fordi hun er så jordnær. I modsætning til en del af hendes yngre kolleger, så er hun bevidst om, hvad hendes rolle er; at underholde, synge og få gæsterne i godt humør - og vigtigst af alt: Altid at være i kontakt med sit publikum.

Restauratør Søren Riis, forpagter af Restaurant Skyttehuset, erkender, at store selskaber og buffet er fortid, i hvert fald her under Coronakrisen. Foto: Flemming Larsen

Lis Sørensen, der udsendte det første album i eget navn for mere end tre årtier siden, kan disponere over et imponerende bagkatalog af velkomponerede numre, som nærmest har karakter af folkeeje.

Derfor fik de 180 mennesker i Restaurant Skyttehuset en flot aften.

En koncert som Søren Riis kan være stolt over.


Coronavirussen har betydet, at der skal planlægges på en anden måde. Der er hyret flere ind i køkkenet, hvor tallerknerne skal anrettets, og der er flere tjenere til at servere.

Søren Riis, forpagter


- Covid-19 betyder, at publikum sidder ned, det betyder, at der var plads til langt færre end ellers, siger Søren Riis.

Coronavirussen har betydet, at buffet og store selskaber er fortid.

Rundt om Skyttehuset

Restaurant Skyttehuset har netop offentliggjort deres efterårsprogram, der byder på ti kulturelle arrangementer:

Torsdag 10. september: Skaldyrsaften.

Onsdag 23. september: Bag om Mariehaven med Helge Engelbrecht.

Fredag 25. september; En aften i Spanien, vin og mad.

Fredag 9. oktober: Intimkoncert med Ida Corr.

Fredag 16. oktober: Alsace-aften, mad og vin.

Fredag 23. oktober: Lune Carlsen.

Onsdag 28. oktober: Foredrag med Lone Kühlmann.

Fredag 20. november: Vildtaften.

Søndag 29. november: Julekoncert med Johnny Hansen og Søren Riis.

Derudover inviterer Restaurant Skyttehuset på Fredagsforkælelse 6. november og 18. december.

Ifølge restauratøren betyder det ikke, at hans hverdag er blevet mindre travl.

- Der skal planlægges på en anden måde, der er hyret flere ind i køkkenet, hvor tallerkenerne skal anrettes, og flere tjenere skal servere.

- Det, der glæder mig mest, er, at vejlenserne har været gode til at bakke op om os som en af byens kulturinstitutioner. Det er også det, jeg hører fra mine kolleger i branchen, siger Søren Riis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Tid til hygge og halloween

Annonce