Annonce
Ugeavisen Vejle

Retterne serveres over tre dage: Efterskolernes dag bliver til dage

Skolen for Gastronomi, Musik & Design har mange retter på menukortet. Nu holder de tre aftener, hvor de fortæller om skolen. PR-foto
Skolen for Gastronomi, Musik & Design i Vinding holder informationsaften på skolen, men det bliver over tre aftener.
Annonce

Vejle: I september måtte Skolen for Gastronomi, Musik & Design i Vinding aflyse Efterskolernes dag på grund af det stigende smittetryk. Det har skolen lært af, og ifølge Mogens Sønderup, forstander på Skolen for Gastronomi, Musik & Design, holder man i begyndelsen af året informationsaften. Men det bliver over tre aftener.

-  I modsætning til tidligere, hvor "dagen" og tidspunktet har ligget fast for samtlige skoler i landet, har skolerne nu mulighed for at lægge deres aftner i hele januar måned. Det betyder selvfølgelig, at man er nødt til at undersøge tidspunkterne for informationsaftenerne på de skoler, man ønsker at besøge. Omvendt har man nu den fordel, at det faktisk er muligt at nå rundt til flere skoler, hvilket ofte har været et problem, når det hele skulle nås på en bestemt dag og inden for et eksakt tidsrum, forklarer Mogens Sønderup i en pressemeddelelse.

Annonce

Tre aftener med tilmelding

Skolen for Gastronomi, Musik & Design har i første omgang valgt at tilbyde tre aftener, nemlig tirsdag 12. januar, onsdag 13. januar og torsdag 14. januar, alle tre aftener klokken 18.30.

Tidligere var det ikke nødvendigt at tilmelde sig, men af hensyn til antallet af gæster er det nødvendigt denne gang. Det skal ske til skolens kontor, som efter juleferien er åbent igen fra mandag 4. januar.

Mange af eleverne bliver musikalske venner på skolen. PR-foto
Annonce

Mange muligheder

Skolen har de sidste år slået sit navn fast specielt inden for gastronomien, hvor skolens otte madkyndige lærere tilbyder tre linjefag og en række valgfag.

Her kan man blandt andet gå på Gastronomi-linjen, hvor der arbejdes med mad fra alverdens lande - fra sushi over sund fastfood, salater og til  deserter, ligesom alle også prøver at være vært i deres egen restaurant. På Bage- og Konditor-linjen er der fokus på alverdens brød - fra wienerbrød over cupcakes, bryllupslagkager, flødeboller til fyldte chokolader.

Skolen øvrige linjefag er også præget af kreativitet.

På Musik-linjen arbejdes der først og fremmest med at bygge et repertoire op, så man er klar til de spillejobs, der måtte komme og den afsluttende turne, som ligger engang i foråret. Studieoptagelser og teknikken bag er også obligatorisk, ligesom man går i dybden med sangskrivning, musikvideoer og musikteori.

Er man bidt af tøj og stil har skolen også en linje, der arbejder med hverdagstøj, festtøj, teatertøj, genbrugstøj og skrottøj. Eleverne lærer de forskellige teknikker og det at udvikle et personligt mønster, ligesom man hører noget om designprocesser og modens historie. Måske bliver du den, der rammer plet med næste sommers kollektions?

Esport er skolens nyeste linjefag, og selvfølgelig bliver der også tid til at spille turneringer, men hvis du skal klare dig godt, må du også være i god form, lære at spise rigtigt og øve dig i taktik.

Er man blevet nysgerrig, kan man orientere sig yderligere på www.skolenfor.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce