Annonce
Ugeavisen Vejle

Rock i Byparken: Her er navnene

Efter et års pause på grund af Corona , kan vejlenserne igen komme til Rock i Byparken. Arkivfoto Michael Svenningsen
Vejle er klar til Rock i Byparken, blandt andet med vinderen af Melodi Grand Prix. Navnene henvender sig i år til et meget bredt publikum, og det er bevidst fra arrangørernes side. Datoerne er 13., 20. og 27 august.

Vejle: Efter sidste uges glade melding om, at Rock i Byparken gennemføres kan vi i dag fortælle hvem, der skal spille.

Og her tale om gamle kendinge og helt nye navne - heriblandt en Melodi Grand Prix-vinder.

Programmet

Fredag 13. august: Fyr og Flamme - Aqua

Fredag 20. august: Drew Sycamore - Kesi

Fredag 27. augsut: Jung - TV2

1 Fyr og Flamme

Fyr og Flamme går på scenen til Rock i Byparken 13 august. PR-foto

Inspirationen fra 80'ernes popmusik er ikke til at tage fejl af, og både Jesper Groth og Laurits Emanuel er da også vokset op til lyden af 80'ernes største pophits.

Fyr & Flammes ene halvdel er musiker Laurits Emanuel, som er den ene af to forsangere i bandet The Grenadines, lynsangskriver på R4dio – tidligere på Radio24syv. Den anden halvdel er skuespilleren Jesper Groth, som blandt andet er kendt fra Sygeplejeskolen, Stormester, Klaphat og Parterapi.

"Menneskeforbruger", der er duoens debutsingle, har på det seneste fået enorm opmærksomhed, der blandt andet har resulteret i airplay hos både P3 og P4, tusindvis af streams, en liveoptræden på landsdækkende tv, førstepladsen på P3 Listen to uger i træk og ikke mindst en pladekontrakt med Universal Music. Fyr & Flamme vandt også det danske Melodi Grand Prix 2021.

2 Aqua

Aqua spiller ligeledes til Rock i Byparken 13. august. PR-foto

Aqua er fra 90’erne, men også et band som forstår at forny sig selv gang på gang. De besidder en musikalsk nysgerrighed som til stadighed fastholder deres succes, nu mere end 20 år inde i deres karriere. Både nationalt og international er Aqua anerkendt for deres unikke cocktail af catchy musik og edgy performances – et format, som skiller sig ud på alle scener, og som placerer Aqua i øverste pop-kaliber.

Historien begyndte  i 1994, hvor Søren Rasted og Claus Norreen gik sammen med René Dif og Lene Nytrøm. Efter et par år i fordybelse udgav Aqua deres debutsingle Roses Are Red efterfulgt af My Oh My og Barbie Girl.

3 Drew Sycamore

Drew Sycamore kan opleves til  Rock i Byparken fredag 20. august. PR-foto

2020 blev på mange måder et uforglemmeligt år, men for Drew Sycamore var det også året, hvor hun brød igennem på den danske musikscene og scorede to gange 1 hits med "Take It Back" og "I Wanna be Dancing", der begge har ligget på airplaycharten i flere måneder. Derudover blev hun også nomineret i to kategorier til Danish Music Awards som "Bedste Nye Navn" og "Bedste Nye Live Navn".

Året gav også ro til skabelsen af en masse nye sange, der munder ud i et album i foråret 2021. Det kommende album "Sycamore" har Drew indspillet sammen med producer-brødrene Frederik- og Fridolin Nordsø samt sangskriver Lasse Boman, der også alle var med indeover det anmelderroste debutalbum ”Brutal” fra 2019.

4 Kesi

Kesi står samme aften på scenen til Rock i Byparken. PR-foto

Oliver Kesi Chambuso stiftede BOC sammen med blandt andre Gilli, BennyJamz og Noah Carter. Han blev sammen med Gilli og Benny Jamz frontløbere for den danske bølge af grime (engelsk rap-genre, red.) i 2011 og har sidenhen udviklet sig til at blive en af landets største pop/urban sangskrivere og artister.

Over de seneste par år har han sammen med produceren Hennedub skabt en genkendelig lyd, som har ført hits som "Følelsen", "God dag", "Ekstra", "Kom Over" og "Su Casa" med sig, der har resulteret i topplaceringer på Spotify, radio og den officielle single chart. Kesi blev i 2017 indstillet til hovedprisen til P3 Guld. I 2019 blev han hædret med to priser til Danish Music Awards som Årets Urban Artist og Årets Solist.

5 Jung

Jung optræder til Rock i Byparken fredag 27. august. PR-foto

I grænselandet mellem det fintmærkende og det hårdtslående finder man Jung. Som fugl Føniks har trioen rejst sig fra 80’ernes efterdønninger og skabt et univers af vellyd.

I maskinrummet finder man Jonas Jung (vokal), Sigurd Boesen (guitar) og Michael Hovmand (keys). En trio, som ligger i yderste kørebane, med vinden i ryggen og med stille og rolig fart på. Som Jung selv beskriver det: "Vi håber – beskedent – at vores musik kan være med til at samle generationerne", og her rammer de ned i noget sandt. Danmarks nye nationalorkester, bliver de kaldt, og der hersker ingen tvivl om, at den højspændte trio har en stor fremtid foran sig.

6 TV2

TV2 optræder ligeledes til Rock i Byparken 27. august. PR-foto

Repertoiret af tidløse klassikere taler til alle generationer og peger på musikken som et mødested for de store følelser, festen og fællesskabet, når TV2 går på scenen i Byparken. Klassikere som "Bag Duggede Ruder", "Alt Hvad Hun Ville Var At Danse" og "De Første Kærester På Månen" er blot et lille udpluk af de mange klassikere, som TV-2 har leveret, siden bandets oprindelse i 1980. Hele fire årtier er passeret, med de samme fire bandmedlemmer, Steffen Brandt (forsanger, keyboard, guitar), Hans Erik Lerchenfeld (guitar), Sven Gaul (trommer) og Georg Olesen (bas).

Annonce
Ugeavisen Vejle

Ikke længere hemmeligt: Se, hvem der skal være liebhaver-ejendomsmægler i Vejle for tv-kendissen Jesper Nielsen - 'vi bliver ikke smart-i-en-fart-mæglere'

Annonce
Ugeavisen Vejle

Snart kan du leje kajakker på stranden og padle ud på Vejle Fjord - men 'det bliver ikke tivoli,' lover politikerne

Annonce
Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Optog i Nørrebrogade

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tour de France

Mon det bli'r Vejles sommerhit? Nu har vi fået vores egen Tour de France-sang - lyt her til nummeret 'Vi kører Vejle gul'

VEJLE

Er du i konflikt med kommunen eller faret vild i systemet? Thea hjælper dig ganske gratis

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: Ny fantasy til tweens

Ugeavisen Vejle

Derfor er Ford Kuga så populær: Der er tale om en rummelig familiebil

Ugeavisen Vejle

Michael har netop solgt en af Vejles mest historiske restauranter: Nu afsløres hans nye job

Ugeavisen Vejle

Restauratør bag Vejles største havefest: 'Det bliver lige så vildt som i 80'erne og 90'erne - jeg bliver skuffet, hvis der ikke kommer over 1000'

Ugeavisen Vejle

For fire år siden mistede Jalal sine små tvillinger: Nu opkalder han nyt madhus efter sin søn

VEJLE

Byen får et nyt spisested lige ned til åen: Her vil Sicilie servere en velkendt rodfrugt - på en helt speciel måde

Ugeavisen Vejle

Lennarth vendte sit liv på hovedet: Så mange kilo har han smidt efter sin operation - 'Frygten for at dø sad i kroppen'

Ugeavisen Vejle

Stort tøjmarked skal sikre et sekscifret overskud - det vil kendt Vejle-firma donere pengene til: 'Det kommer til at gå vildt for sig'

Ugeavisen Vejle

Der er tæt på at være fuldt hus på gågaden: Nu får du endnu en butik, du ikke kan undvære

Annonce