Annonce
Ugeavisen Vejle

Rullebåndene i Bryggen har stået stille i næsten et år: Nu er reparationen udskudt igen

Trinnene på rullebåndet er fjernet, så mekanikken kan blive repareret - men nu er arbejdet udsat, og Bryggen vil lægge trinnene på igen, så man i det mindste kan gå på båndet. Foto: Kaare Johansen
De lange rullebånd i Bryggen står fortsat stille efter ulykken i december 2019. De skulle have været i gang nu, men arbejdet er udsat.

Vejle: Der er ingen udsigt til rullende trapper i shoppingcentret Bryggen lige med det samme.

Det var ellers planen, at de lange bånd skulle have rullet igen i denne uge, efter at de har stået bomstille siden december sidste år, hvor en 11-årig pige fik sin fod i klemme i et af båndene.

Forsinkelsen ærgrer Claus Brændgaard, centermanager i Bryggen.

Mangler reservedele

- Vi er mange, der havde set frem til, at rulletrapperne igen skulle have kørt fra senest søndag i denne uge. Det kommer desværre ikke til at ske, og lige nu tør jeg simpelthen ikke sætte en dato på, hvornår trapperne ruller igen, siger Claus Brændgaard.

- Det har vist sig, at vi mangler nogle reservedele. De skal først produceres i udlandet, og det går der i hvert fald tre uger med, forklarer han.


Vi er mange, der havde set frem til, at rulletrapperne igen skulle have kørt fra senest søndag i denne uge. Det kommer desværre ikke til at ske.

Claus Brændgaard


Centermanagerens bedste bud, er, at rullebåndene vil rulle igen fra midten af november.

Claus Brændgaard tilføjer, at man nu vil montere trinnene, så kunderne igen kan gå på rullebåndet.

Annonce

Færre kunder

Til december er det et år, siden rullebåndene sidst kørte. Og det har kostet Bryggens største forretning, Kvickly, dyrt, oplyser varehuschef Thomas Bæk.

- I 2019 mistede vi omsætning og kunder i vores suverænt største måned, december. Der var kunder, der fravalgte os helt, mens andre kun tog en indkøbskurv i stedet for en indkøbsvogn med i varehuset. Det kunne vi blandt andet se på salget af vin og øl, siger Thomas Bæk, der ikke ønsker at sætter tal på, hvor meget Kvickly tabte på julehandlen sidste år.

Thomas Bæk, varehuschef i Kvickly i Bryggen, kan godt lide, når tingene går stærkt. I det seneste år er det gået knap så stærkt, fordi rullebåndene i Bryggen har stået bomstille. Foto: Flemming Larsen

De seneste 10 måneder har også været dyre for Kvickly i Bryggen.

- Der er blevet handlet, men ikke i de mængder, vi plejer. Og covid-19 har bestemt ikke gjort det nemmere, da der i elevatoren fra stueetagen til bildækket kun må være én kunde og én indkøbsvogn ad gangen, siger Thomas Bæk.

Han havde derfor håbet på, at rullebåndene kunne køre igen fra denne uge.

- Nu krydser jeg bare fingre for, at det kommer til at ske så hurtigt som muligt, lyder det fra varehuschefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce