Annonce
Ugeavisen Vejle

Sætter du ord på det, der er indeni ?

Kirsten Rejmers. PR-foto
Annonce

Gæsteklumme: Da jeg startede med at læse sexologi, blev vi sendt ned på banegården i Aarhus. Her skulle vi interviewe danskerne om deres sexliv, og finde ud af, hvad der var vigtigt for dem.

Det jeg blev mest glædeligt overrasket over var, at de ældre var de mest åbne omkring deres sexliv. De vidste godt, hvad de ville have. Og de vidste godt, hvad der skulle til, for at få det.

Mange af de yngre og unge var meget fokuseret på enten dem selv, eller deres kæreste. Og gik op i tempo, udseende og præstation. Der lå en rastløshed under samtalerne med dem.

Det der berørte mig mest var, at specielt de lidt ældre mænd, jeg talte med, prioriterede nærheden, nærværet, den tætte kropslige kontakt, langsomheden, nuet.

Da jeg nåede længere hen i studiet, kom det til at give rigtig god mening. Da vi lærte om rejsningsproblemer, fandt vi ud af, at 50 procent af mænd over 40 år har en eller anden form for rejsningsproblemer.

I min klinik har jeg jævnligt mandlige klienter med rejsningsproblemer, også meget unge mænd. Og jeg har endnu ikke været ude for, at det ikke havde følelsesmæssig oprindelse. Selvfølgelig har alderen en indflydelse på rejsningen oppe i den ældre ende.

Men tænker I over i jeres parforhold, at det er vigtigt at være åbne overfor hinanden. Mænd kan blive mere og mere stille, måske fordi deres kvinder ved, hvad de mener, eller fordi de får mindre på hjertet hen ad vejen. Og det kan være en rigtig dårlig investering at hoppe på det tog.

Det er meget bedre at gå til hinanden med de følelsesmæssige ting, som fortroligheden til hinanden. Og det gælder ikke mindst indenfor det seksuelle. Det kan give så meget samhørighed i et parforhold at få vist sig for hinanden. Det kan give så meget investering i forhold til at have den fine kropslighed og nærhed. Det er som om det snor sig ind i hinanden. Så overvej, om spiralen er i opadgående udviklende retning, eller i nedadgående afviklende retning.

Det har så meget indflydelse på dit liv. Er du bevidst om, at det er måske det vigtigste at investere i.

Så få nu snakket om det, der er vigtigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Bliv klogere på kramsfugle

Ugeavisen Vejle

Kvindens stille Gærning

Ugeavisen Vejle

Blueskunst i Bygningen

Annonce