Annonce
Ugeavisen Vejle

Søger folk med forstand på pengesager

Dansk Folkehjælp søger frivillige rådgivere, der har en faglig økonomisk baggrund. Foto: Lars Saugbjerg
Dansk Folkehjælp vil i kontakt med frivillige rådgivere, der kan hjælpe udsatte borgere med at gennemgå deres økonomi, udarbejde et budget og oplyse om eventuelle muligheder for omlægning af lån.
Annonce

Vejle: Rod i økonomien? Det skal du nok ikke have, hvis du vil være en del af en økonomisk rådgivning, som Dansk Folkehjælp etablerer i samarbejde med Vejle Kommune.

Rådgivningen skal hjælpe familier, der har rod i økonomien.

I forbindelse med opstarten er Dansk Folkehjælp på jagt efter folk, som har forstand på pengesager. Frivillige, talkyndige personer, som vil være med til at hjælpe borgere med ondt i økonomien.

Der er informationsmøde for interesserede frivillige torsdag 10. september.

Annonce

Rådgivningen

"Økonomisk Rådgivning" er et tilbud til økonomisk udsatte familier på overførselsindkomst og udsatte borgere, som har mistet overblikket over deres privatøkonomi.

De frivillige rådgivere skal hjælpe borgerne med at gennemgå familiens økonomi og udarbejde et budget. De skal også kunne give rådgivning om afdrag på gæld, give gode råd omkring besparelser - og eventuelt gå i dialog med kreditorer.

Annonce

Mange dårlige betalere

Rigtig mange danskere har svært ved at holde styr på økonomien. Ifølge RKI's årsrapport, som udkom i januar 2019, er over 200.000 personer registreret som dårlige betalere i RKI.

Derfor arbejder Dansk Folkehjælp på, at borgere med ondt i økonomien får adgang til gratis, uvildig og fortrolig økonomisk rådgivning drevet af frivillige.

Siden lanceringen i 2012 har Dansk Folkehjælp hjulpet hundredvis af familier. Rådgivningsforløbet varer typisk fire til otte måneder. Tilbuddet findes i dag i 23 byer.

Frivillige med en faglig økonomisk baggrund er velkomne til informationsmødet 10. september klokken 17 i Foreningernes Hus, Vissingsgade 31.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Keld & Hilda fejer jubilæum i Vejle

Ugeavisen Vejle

Baby-salmesang fylder kirken igen

Ugeavisen Vejle

Børnecasting på Bryggen

Annonce