Annonce
Ugeavisen Vejle

Satiretegner Khalid Albaih besøger Vejle

Et eksempel på en af Khalid Albaihs satiretegninger. Presseillustration

Endnu en stjerne af en satiretegner kommer til Vejle Kunstmuseum. Denne gang er det den unge, sudanesiske Khalid Albaih, der markerer sig som en international debattør, mange holder øje med.

Annonce

Vejle: Han har ytret sig om præsident Trump, om strømmen af flygtninge op gennem Europa og om mellemøstlige kriser. Det er dog ikke primært gennem de trykte medier, han har fået opmærksomhed, om end han er publiceret i prominente aviser som The Guardian, NY Times samt The BBC og Al-Jazeera. Det er hans satiriske, politiske tegninger på internettet, der går viralt og vækker håb såvel som forargelse verden over.

Khalid Albaih udstiller netop nu nogle af sine værker i den aktuelle satireudstilling "Lige til stregen". En satirisk jordomrejse på Vejle Kunstmuseum, der rummer knap 60 andre satiretegnere.

Torsdag 7. februar klokken 17 er der en chance for at møde den sudanesiske tegner, og Vejle Kunstmuseum inviterer alle til denne gratis talk. Khalid Albaih vil fortælle sin historie og om, hvorfor satiretegninger blev hans udtryksform og måde at ytre sig på.

Annonce

Han har en drøm

Khalid Albaih har tegnet siden barndommen, inspireret af de tegneserier hans far forærede ham. Da han var 12 år gav hans far ham et magasin med politisk-satiriske tegninger, som virkelig tændte den unge Khalid.

Engagementet i politik kommer ikke fra fremmede. Khalids far var diplomat, og der blev diskuteret dagligt hen over spisebordet. Én onkel var tæt på præsidenten, en anden blev slået ihjel, da han medvirkede i et statskup.

Når Khalid Albaih bliver spurgt om, hvor han kommer fra, svarer han ofte, at han hører hjemme på internettet. Det er her, han kan bevæge sig frit, det er her, han publicerer sine tegninger. Oprindeligt fordi aviserne ikke ville udgive hans bidende kritiske tegninger af magthaverne.

Khalid har en drøm, fælles med mange andre, om fri adgang til viden og ytringsfrihed, særligt i de mellemøstlige og arabiske lande, han følger tæt. En anden af hans ideer er at fortælle sit lands, Sudans, historie gennem satiretegninger.

Der skal bookes billetter på www.vejlemuseerne.dk/khalid

/exp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce