Annonce
Ugeavisen Vejle

Satte alt på ét bræt: Hobby blev til levevej

Teddy Skou, indehaver af SUPout.dk, går en travl tid i møde. Mange har fået øjnene op for sportsgrenen, der byder på en god kombination af motion, natur og vand. Foto: Lars Saugbjerg
Interessen for SUP, stand up padling, går kun én vej. Teddy Skou, der står bag SUPout.dk, har været med helt fra begyndelsen. Sidste år tog han skridtet og gik all in på salg af boards og udstyr.

Vejle: Nogle trækker på smilebådet og kalder det "havets stavgang". Men det er meget mere end at gå på vandet. Bare spørg folk med forstand på SUP, stand up paddle.

- Det er fantastisk. Det giver dig en følelse af at være i ét med naturen og have tid til fordybelse og ro. Du udfordrer balancen, konditionen og forbrænder kalorier på én gang.

42-årige Teddy Skou er bidt af sportsgrenen. Han har ligefrem gjort SUP til sin levevej - og konstaterer, at interessen og kendskabet til sporten kun er gået én vej.

- Jeg så Formel 1

Avisen er taget på besøg i virksomheden SUPout.dk, der har til huse på Lanciavej i Vejle/Vinding, hvor indehaver Teddy Skou har indrettet forretning, showroom og lager. Han er gået "all in", har lagt sit tidligere arbejde på hylden - og gør nu det, som mange drømmer om: Lever af sin hobby.

Det var blandt andet et krævende arbejde med en del rejseaktivitet - kombineret med familieforøgelse - der fik Teddy Skou til at gøre alvor af et karriereskift. Interessen for sportsgrenen tog dog allerede sin begyndelse for omkring ti år siden.

- Jeg sad og så Formel 1 fra Monaco, og på et tidspunkt panorerer kameraet ud over havnen, hvor jeg får øje på nogle mennesker, der står på nogle boards. Det så fedt ud, husker Teddy Skou.

En hurtig motorsport var altså inddirekte årsag til, at SUP blev en del af Teddy Skous liv. Et lille frø blev i hvert fald sået, og det spirerede ret hurtigt.

Annonce

Ren balsam

- Dengang var der ingen steder i Danmark, man kunne købe udstyr. Så jeg googlede rundt og stødte på en gammel bekendt i Tyskland. Han gjorde lidt i SUP - og gennem ham købte jeg mit første board, fortæller Teddy Skou.


Jeg kunne bare mærke, at der skete noget skønt, jeg ikke havde oplevet før. Jeg mødte en fuldstændig ro. Ren balsam for sjælden.

Teddy Skou, SUPout.dk


Efter første tur på fjorden var han solgt.

- Jeg kunne bare mærke, at der skete noget skønt, jeg ikke havde oplevet før. Jeg mødte en fuldstændig ro. Ren balsam for sjælden.

Teddy Skou fik øje på naturen. Den lå lige for næsen af ham, og den var der 24-7.

- Den, der har længst til vandet i Danmark, har 52 kilometer. Vand kan bare noget... Og du kan gøre det, når du har lyst.

Annonce

Gik som varmt brød

Nysgerrighed, et købmandsgen og en lyst til at dykke endnu mere ned i sporten fik Teddy Skou til at sætte sit board til salg. Det blev solgt lynhurtigt.

- Så jeg ringede igen til min kontakt i Tyskland, købte to boards, og inden de var landet i Danmark, havde jeg også solgt dem.

SUP.out.dk var en realitet, omend på hobby-basis, hvor lageret var placeret i et skur hjemme i haven. Efterhånden udviklede salget sig - og udstyret blev bedre og bedre.

Sideløbende passede Teddy Skou sit fuldtidsarbejde som salgschef inden for, mode, sport og lifestyle i forskellige virksomheder.

Annonce

Showroom på Lanciavej

Corona-situationen har boostet folks behov for naturoplevelser, men interessen for SUP er vokset støt og godt gennem en længere årrække.

- Sidste år indså jeg dog, at tiden var moden til at stå på egne ben. Jeg købte rigtig meget udstyr hjem hos forskellige leverandører, og tre måneder senere var det solgt.

I Teddy Skous showroom på Lanciavej i Vinding kan man få rådgivning, inden man køber sit SUP-udstyr. Det er nemlig ikke ligegyldigt, om din paddle er af aluminium, carbon eller glasfiber. Foto: Lars Saugbjerg

Kørt før jul etablerede iværksætteren forretningen på Lanciavej. Det store showroom er i dag spækket med udstyr.

- Mange kunder har brug for hjælp til at vælge det rette udstyr. De skal guides. Mange af kunderne er kvinder, og de vil gerne spørge og være sikre, inden og når de går på vandet.

- Man kan vælge en opstartspakke, som indeholder alt fra taske og pumpe til paddle, vest og board. Der er naturligvis forskel på faste og oppustelige, ikke mindst i forhold til transport, men efterhånden kan de oppustelige opnå et så højt tryk, at de nærmer sig faste. Sidstnævnte er dog stivere, ligger anderledes i vandet og er mindre vind- og strømfølsomme, forklarer Teddy Skou.

Annonce

Vejle Fjord perfekt

Sidste år tog Teddy Skou instruktøruddannelsen inden for SUP og tilbyder dermed også kurser. I løbet af fire måneder i 2020 havde han omkring 250 nybegyndere med på vandet.

Efter to-tre timer kan nybegyndere begå sig på vandet. Og er man først blevet bidt af en gal vandhund, vil man have sit eget board.

- Det er ikke lovpligtigt at tage et kursus, men det giver en mulighed for at komme godt i gang med sporten. Jeg kalder det en sport, men man kan være med på alle niveauer, og det er for hele familien, bedyrer Teddy Skou, der tilføjer, at der er plads til maks otte personer på et kursus.

Vejle Fjord er perfekt til SUP. Det er næsten altid muligt at finde roligt vand.

- Sportsgrenen kan dyrkes året rundt, men sæsonen begynder nu - og jeg ved, at jeg får travlt. Der er en kæmpe interesse, smiler indehaveren af SUPout.dk.

Teddy Skou og SUPout.dk

Teddy Skou, 42 år. Oprindelig fra Kolding. Flyttede til Vejle for fem-seks år siden.

Indehaver af SUPout.dk, der sælger alt inden for sportsgrenen SUP, stand up padling.

Bor sammen med Camilla, der er fra Vejle. Sammen har parret tre børn, to piger og en dreng på henholdsvis 13, fire og syv år.

SUP er en forholdsvis ny sport i Danmark, men den tog sin begyndelse allerede i 1960'erne på Hawaii.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Skyttehuset får livvagt

Annonce