Annonce
Ugeavisen Vejle

Se hvem stjernekokken er: Vejlenser er Danmarks bedste østerskok

Vinderretten bestod af rå Amélie-østers med iskold Wasabi-iscreme og agurk. Foto: Flemming Larsen
Årets østerskok blev Nicolaj Møller fra Treetop Restauranten på Munkebjerg Hotel i Vejle. I løbet af dagen kunne publikum få lov at smage de samme retter, som dommerne fik serveret.

Vejle/Rømø: Mandag eftermiddag skulle årets østerskok findes i forbindelse med den årlige østersfestival på Rømø. Her dystede nogle af Danmarks bedste gourmetkokke fra nær og fjern i forskellige kategorier. Undervejs havde publikum mulighed for at smage på de forskellige østers-retter, som dommerne senere skulle bedømme.

Vinderen af hovedprisen som årets østerskok blev Nicolaj Møller fra Treetop Restauranten på Munkebjerg Hotel i Vejle,  der deltog med en ret bestående af rå Amélie-østers med iskold Wasabi-iscreme og agurk.

Vinderretten er allerede at finde på menukortet i restauranten i Munkebjergskoven.

Annonce
Nicolaj Møller, køkkenchef Treetop Restauranten, sikrede sig mandag eftermiddag titlen som Årets Østerkok. Konkurrencen, hvor nogle af Danmarks bedste gourmetkokke deltager, fandt sted på Rømø. Foto: Mette Mørk

- Den er et populært valg blandt mange af vores gæster, lød det fra Nicolaj Møller på scenen. Og retten er da også med i gourmetkokkens kogebog, der udkom for et lille år siden, og byder på mange spændende retter, der er nemme at gå til.

Nicolaj Møller vandt også i kategorien det salte køkken.

- Mit team og jeg gav den fuld gad, og med to titler var det en god dag på kontoret. Og med sejren i dag, tror jeg, at endnu flere vil komme forbi at smage den. Vi beholder den i hvert fald på menukortet en rum tid endnu, det bliver vi vist nødt til, smiler en glad Nicolaj Møller.

Mange priser

Derudover skulle der også findes vindere i kategorierne i østerskategorierne inden for det salte køkken, det søde køkken samt smørrebrød.

Det var Jakob Spolum fra restaurant Hos i Odense, der løb med titlen inden for smørrebrød og østers.

I kategorien inden for det søde køkken havde Magnus Carlsen fra restaurant Alchemist i København oprindeligt lavet en østersret, hvor der indgik en gin fra det lokale destilleri Brinksgaard. I sidste øjeblik blev den dog byttet ud med en whisky. Det var formentlig den rigtige beslutning, da Magnus Carlsen i sidste ende løb med sejren inden for den kategori.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Biltest: DS 3 E-Tense er en luksuriøs bybil

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Vil du bo i Vejles midtby? Grønt lys for boligprojekt med 120 lejligheder - gult lys for et mindre byggeri

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Sådan har ingen vist pandemien før: Billeder med masser af dramatik

Ugeavisen Vejle

Her er finalefeltet til Årets Bil: Se hvilke syv biler, der kvalificerede sig

Ugeavisen Vejle

Byrådet sagde ja til at bygge kommunens længste dige: Stor regning sendes videre til sommerhusejerne

Ugeavisen Vejle

Ingen adgang for mænd: Singlekvinder vil spise brunch sammen i ny klub, og det vil de tale om

Ugeavisen Vejle

Har du nerver af stål: Så besøg Dystopias spøgelseshus i kælderen på Det Gamle Rådhus

Ugeavisen Vejle

Midtjyde fandt kærligheden i Vejle: Chris åbner skrædderi i Vestergade

Ugeavisen Vejle

14-årige Freja var ramt af kræft i nyren:  - I år holder hun lysets tale og skal få vejlenserne til lommerne

Ugeavisen Vejle

Kom til halloween i Metodistkirken

Ugeavisen Vejle

Uuuuhyggelige nattevandringer for alle på fredag

Ugeavisen Vejle

Stiller din nabo eller kollega op? Se de 103 kandidater, du kan sætte kryds ved 16. november

Ugeavisen Vejle

Da Gulddreng blev til Malte blev han ramt af en hammer: Men tre steder fandt han roen til at finde tilbage til sig selv

Egtved Posten

Har du årets store juletræ: Så højt skal det være, og Vejle er gået på jagt

Ugeavisen Vejle

Mens vi venter på den nye tyske kansler

Ugeavisen Vejle

Min ven er sin kæreste utro: Han er til helt unge piger

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: I middelalderen lå der en borg på denne plads

Ugeavisen Vejle

Eleverne fra Campus Vejle har styr på "trick n' treat": - Vi har et unikt samarbejde med byens butikker

VEJLE

Se billederne: Show, sjov og sammenhold - cheerleaderne i Vejle har en fest og vil gerne dele den med publikum

Ugeavisen Vejle

Skal dyste om en af branchens mest eftertragtede priser: Topkokke skal nyfortolke kartoflen i konkurrence i Vejle

Ugeavisen Vejle

Det må jeg bare erkende: Jeg er til modeller med kvindelige former

Ugeavisen Vejle

Kan blive tvunget til at droppe Black Friday: Se hvilken speciel branche, der bare er vildt ramt

Ugeavisen Vejle

De fik hver 10.000 kroner: Lions Vejle Munkebjerg uddelte kontanter til to modtagere, og pengene kommer mennesker med særlige behov til gode

Annonce