Annonce
Ugeavisen Vejle

Se listen: Vejle med i top-fem

Det er ikke bare Vejles Manhattan, der trækker studerende til Vejle. Det er også et godt studie- og bymiljø. Foto: Foto Frank Bach
I en undersøgelse lavet af Studentum.dk, er det blandt andet tryghed, studiejobs og byliv, der placerer Vejle på en 5. plads.

Vejle: Hvad lægger de studerende vægt på, når der skal vælges studieby?

Skal man tro Studentum.dk's undersøgelse af Danmarks bedste studiebyer 2021, er bylivet en af de vigtigste parametre for studerendes valg af studieby. Ikke overraskende vægter unge studerende dette parameter tungt - måske fordi byen repræsenterer et frirum, der momentvist kan sætte det til tider hårde studieliv på pause.

Spændende byliv

Og med et godt byliv er der samtidig mulighed for at dyrke det sociale, møde nye venner eller måske endda finde kærligheden? Der er ingen tvivl om, at livskvaliteten for studerende forøges, når bylivet er godt. Måske netop derfor kan Vejle i år fejre den flotte 5. plads på listen. For med en 5. plads i kategorien "Byliv", og en 4. plads i kategorien "Tryghed", kan studerende i Vejle nyde godt af at kunne gebærde sig trygt i både by- og natteliv, hedder det i en pressemeddelelse.

Her er top ti listen

1. Aarhus

2. Aalborg

3. København

4. Odense

5. Vejle

6. Bornholm

7. Esbjerg

8. Kolding

9. Sønderborg

10. Randers

Men gode stunder og sene nætter er ikke gratis. Og når Vejle endda betragtes som en af de førende handelsbyer i Trekantområdet, samt indehaver af en hyggelig gågade, et stort shoppingcenter og masser af indkøbsmuligheder, kan det være svært for studerende at få pengene til at slå til. Derfor er det måske mindst lige så vigtigt, at Vejle scorer højt i årets kategorier "Studiejobs" og "Bolig".

Gode studiejobs

For med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 83 kr/kvm i husleje, og med 162 opslåede studiejobs det sidste års tid, er der gode muligheder for at opbygge sig en sikker og stabil økonomi. Faktisk er det kun Danmarks fire største byer, der kan bryste sig af at have flere opslåede studiejobs. I Vejle er derfor gode muligheder for at forme sin karriere, så fremtidens karrieredrømme kan indfries.

Netop disse faktorer er noget af det, der skaber den gode atmosfære i Vejle, og som gør byen et oplagt sted at studere i.

- Hos studentum.dk er vi stolte over at kunne kåre Årets Studieby i Danmark for tredje år i træk. Formålet har fra starten af været at hjælpe de unge videre i deres uddannelsesrejse. Aarhus og København står oftest alene på listen, når unge overvejer studieby, men Danmark har mange flere byer at byde på. Derfor har vi lavet et overblik, hvor unge kan blive klogere på, hvilke studiebyer der matcher netop deres behov. Det er nemlig ikke nødvendigvis de største byer, der viser sig at være det rigtige valg, som man også kan se i Årets Studieby 2021, fortæller Tine Dührr, communications manager på studentum.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Skyttehuset får livvagt

Annonce