Annonce
Ugeavisen Vejle

Se oversigten: Her er Vejles bedste badestrande i år

Her ses de steder omkring Vejle Fjord, som har fået status som blå strand i 2021. Seks af stederne ligger i Vejle Kommune. Kort: Friluftsrådet
Friluftsrådet har fundet seks steder i Vejle Kommune, som har miljø og faciliteter til at føre blåt flag i år.

Vejle: Seks af flagene går til Vejle Kommune, når Friluftsrådet i år uddeler 183 "Blå Flag" til danske strande og lystbådehavne.

Derudover får 51 strande mærkningsordningen "Badepunkt", som er garanti for både rent vand og særlige natur-, kultur- og friluftsoplevelser. Der er dog ingen af disse punkter til Vejle Kommune.

De seks steder i Vejle Kommune, der må føre blåt flag i år, ligger - ikke så overraskende - alle langs Vejle Fjord. Det drejer sig med uret om Tirsbæk Strand, Albuen, Ibæk, Mørkholt, Hvidbjerg og Fladstrand.

Annonce

Yderligere to adresser ved fjorden, men uden for kommunen - Daugård og Trelde Næs - har også fået det blå flag. Det samme har Kattegatkysten ved Juelsminde.

Krav skal være opfyldt

En Blå Flag-strand være ren og velholdt, have livredningsudstyr, gode toiletforhold, affaldsfaciliteter med sortering med mere. I løbet af sæsonen vil alle strande og havne få kontrolbesøg af en dansk Blå Flag-konsulent, som kontrollerer, at alt er i overensstemmelse med Blå Flags kriterier.


I løbet af sæsonen vil alle strande og havne få kontrolbesøg af en dansk Blå Flag-konsulent, som kontrollerer, at alt er i overensstemmelse med Blå Flags kriterier.

Fra Friluftsrådets pressemeddelelse


Den internationale Blå Flag-organisation aflægger også uanmeldte kontrolbesøg.

På Blå Flag-strande bliver der i badesæsonen taget minimum 10 badevandsprøver, som bliver analyseret for E. coli-bakteriet og enterokokker.

På Blå Flag-strandene skal den aktuelle badevandskvalitet være slået op på informationstavlen. Hvis badevandskvaliteten ikke er i orden, skal det Blå Flag tages ned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Irmas brevkasse: Datter vil ikke spise

Annonce