Annonce
Ugeavisen Vejle

Se video: Den dag jeg forsvandt i et gongbad med fremmede kvinder og mænd

Kristina Wiewiorra er indehaver af Kristinas Univers i Vejle. Her handler det blandt andet om at finde sit indre lys og være god ved sig selv. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Avisens udsendte har været i gongbad, svunget armene baglæns meget hurtigt og fornemmede lysglimt af selvkærlighed.

Vejle: Her føles rart at være. Lyset er dæmpet. Et varmt, blødt tæppe dækker min krop, mine øjne er lukkede, og sanserne er fuldstændigt vågne. Det her er nyt for mig, og jeg har bestemt mig for at være super opmærksom. Jeg er omgivet af en flok meget venlige mænd og kvinder, som jeg ikke kender. Deres øjne er lukkede, og det samme er mine.

- Dooonnng, goooonnng, dong, dong, wong, dooooong, lyden går direkte ind i systemet. Hold da op. Jeg kan mærke det i hele kroppen. Alt vibrerer. Jeg bliver afslappet og samtidig giver det en kildrende fornemmelse i alle mine celler. Tjo... måske jeg lige nu er hoppet ud på dybt vand, men alligevel er det en helt tryg fornemmelse.

Jeg befinder mig midt i et gongbad.

Annonce

Trods ordet bad, er her intet vand. Til gengæld er der et hav af lydbølger, som af en eller anden grund vækker fornemmelser om noget oprindeligt, uden at jeg kan forklare nærmere.

Bag gongbadet står Kristina Gyldal Wiewiorra. Hun er healer, yogainstruktør og cirkelleder, og så er hun specialist i at kunne udføre gongbade.

Med store køller på en rund metalplade, altså på gongen, slår hun følsomt an.

Forinden har hun forklaret, at lydbølgerne fra gongbadet vil gå ind og påvirke væsken, vævet og cellerne i kroppen. Nervesystemet bringes helt i ro.

Gongbade er kendt for at have gode effekter på stress, depression, smerter, ubalancer i kroppen, nattesøvn og den generelle velvære, og jeg er spændt på om også jeg vil komme til at mærke effekten af det.

Mere end gong

Gongbadet, der foregår en vinteraften i Kristina Gyldal Wiewiorras yogastudie "Hjerterummet" i Sct. Maria Huset, er en del af konceptet Kristinas Univers med undervisning i Self Care Yoga, som tager udgangspunkt i kundalini-yogaens lære.

Og derfor er min krop og mit sind ikke blot på rejse gennem gongbadets lydbølger. Der sker meget mere.

Forinden blev vi alle guidet gennem såkaldte groundingøvelser, og der blev sunget i mantraer. Det kalder man også at "chante".

De andre kvinder og mænd i yogastudiet kalder Kristina Gyldal Wiewiorra for sine yogier, og man kan tydeligt høre, at de har sunget disse mantraer før.

Kristina Gyldal Wiewiorra er indehaver af Kristinas Univers, hvor hun tilbyder sine kompetencer som uddannet kundalini yoga instruktør, healer, kvindecirkelleder og kunsthåndværker. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

- Når man bruger mantraer, som nogle også kalder mund-yoga, påvirker det mange forskellige områder af dig selv. Mantraerne kan handle om alt muligt lige fra ønskerne om mere kærlighed og mere energi til flere penge og velstand, fortæller Kristina Gyldal Wiewiorra.

Hun forklarer videre, at sproget, der bruges i mantraerne, ofte er gurmukhi, som er et gammelt indisk skriftsprog.

- De fleste forstår ikke sproget, der synges. Det er bare en masse ukendte ord, men virkningen kommer alligevel, når tungen danser og berører medianpunkterne i ganen. Derved arbejdes der helt ned på både celle- og hormonplanet. Og mantraer er også lydvibrationer. Så om man tror på det eller ej, gør det noget ved os, lyder det fra Kristina Gyldal Wiewiorra.

- "Ong namo guru dev namo", bliver der nu sunget med hænderne samlet foran brystet. Samklangen af Kristina Gyldal Wiewiorra og deltagernes stemmer gør indtryk denne vinteraften i det rosafarvede yogastudie, hvor lyset er dæmpet og livet derude suser forbi.

Jeg prøver at synge med så godt, jeg kan, og jeg kan godt mærke fornemmelsen af lyden "oooooonnnngggg".

Annonce

Lukkede øjne

Efter denne grounding og mantraerne er det tid til at meditere og lave yogaøvelser, primært siddende på gulvet. Der er dybe åndedræt, og der er hurtige åndedræt. Hele kroppen bliver varm, alle lemmer sættes i bevægelse - på skift. Først den ene vej, og så den anden vej. Der skal altid balanceres. Hold da op, der blev sat gang i kontornakken, da vi på et tidspunkt svingede armene rundt med albuerne yderst i takt til hurtige åndedræt. I det hele taget fik jeg rørt kroppen på både nye og kendte områder.

Og under alle aftenens sessioner, uanset om det så er yogaøvelser, meditation, mantrasang eller gongbadet, er øjnene lukkede hos os alle.

Kristina Gyldal Wiewiorra forklarer:

Når du lukker øjnene, er du bare inde i dig selv. Du kigger ikke på andre i rummet og lægger ikke mærke til, om de er bedre end dig og gør øvelserne anderledes. Der er ikke noget præstationsræs. På denne her måde kan du bedre mærke dig selv og fornemme, hvad der er godt for dig.

Annonce

Selvkærlighed

Så ja... med lukkede øjne og samtidig alle sanser åbne, får jeg denne aften i det bløde rosa lys hos Kristinas Univers smagt på en ny verden, der var fine lysglimt af selvkærlighed, og jeg fornemmer, hvad det er, at Kristina Gyldal Wiewiorra ønsker at give videre; At mærke sig selv, se sig selv, være kærlig mod sig selv - både kropsligt og åndeligt, og ikke mindst finde ind til lyset derinde. Hvem er jeg, eller rettere - jeg er. Sat Nam, siger man også i yoga-kredse.

"Ong namo guru dev namo", bliver der nu sunget med hænderne samlet foran brystet. Samklangen af Kristina Gyldal Wiewiorra og deltagernes stemmer gør indtryk denne vinteraften i det rosafarvede yogastudie, hvor lyset er dæmpet og livet derude suser forbi. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

- Med mit koncept Self Care Yoga formidler jeg kundalini-yogaen ud fra det, jeg selv synes giver mest værdi. Her handler det om at tage hele sjælen, kroppen og sindet med. For når vi gør det, har jeg personligt erfaret, at livet ændrer sig. Det bliver lettere og det bliver nemmere at se de gode sider af livet, vi bliver gladere, får mere energi, mod og handlekraft, lyder det fra Kristina Gyldal Wiewiorra.

Og hun fortsætter:

- Det leder til stolthed og endnu mere selvkærlighed. Og selvkærlighed kan ses. Selvkærlighed tænder nemlig dit indre lys og lader det stråle så meget, at det smitter af på din omverden. Dermed er vi alle med til at ændre verden til det bedre.

Annonce

Og vi åbnede øjnene

Godt bevæget i hele kroppen med øvelser og dybe åndedræt, ligger jeg stadig her på gulvet med det bløde tæppe over mig. Jeg er ikke faldet i søvn, men til tider er jeg gledet ind til det sted, hvor man så småt er begyndt at drømme, men alligevel er en smule vågen. "Goooonnng, woing, dong, dong, wong, dooooong" - ikke blot mærker jeg lydvibrationerne, men af en eller anden grund ser jeg bag mine lukkede øjne lysende orange, violette og gule farveformationer, der nærmest bevæger sig sammen med gongens bølger. Om det også er noget, som man ofte oplever, fik jeg aldrig spurgt ind til, inden jeg åbnede øjnene og kom tilbage til rummet med alle de andre, som jeg for en stund havde glemt alt om.

- Det her er den dag i ugen, hvor jeg sover allerbedst. Jeg er helt væk. Det her giver en form for ro og alle affaldsstoffer bliver sendt afsted, kunne man høre en af Kristinas yogier fortælle, og en anden fortsatte:

- Der er nogle fantastiske energier i at chante sammen. Man får en fælles lyd. Men der er så meget, vi skal prøve endnu. Efter et år er jeg stadig novice, men det er godt, at vi er blandede med både nybegyndere og erfarne sammen. Det kan noget.

Og sådan gik denne aften med gongbad, meditation og yoga. Jeg forlod det bløde lys i Kristinas Univers, skyndte mig gennem den kolde blæst derude i mørket og ind i min bil. Og ja, derhjemme, efter at have stirret ud i luften fra lænestolen i jeg ved ikke hvor længe... Drak jeg et stort glas vand og gik i seng og sov - dybt.

Næste morgen havde min krop bestemt ikke glemt gongbadet. Havde jeg tømmermænd? Nej...Var jeg øm? Nej... Men det var først op ad dagen, at kroppen og mine tanker sådan rigtigt kunne vågne, og efter femtedagen mærkede jeg ømme muskler, men også velvære og mod på at prøve igen.

Gongbad

Et gongbad er en klangoplevelse, hvor deltageren ligger ned og sanser gongens frekvenser, der strækker fra de helt dybe vibrerende toner over i lysere overtoner. Gongbad sammenlignes med et terapeutisk lydbad, der blandt andet frigiver stagneret og blokeret energi i kroppens medianbane-flow. 

En Gong er en metalskive, man slår på med en mallet - en kølle med filt- eller garnhoved. En gong kan blive op til fem meter i diameter, og den hamres ud i hånden af tykke metaller. Hos Kristinas Univers tilbyder hun separate gongbade en gang i måneden eller som en del af andre yogasessioner.

Kristinas Univers

Hos Kristinas Univers kan man blandt andet melde sig til:

Self Care Yoga: Kundaliniens grundværdier er en fast del af Kristina Gyldal Wiewiorra undervisning på disse yogahold.

I am Light-forløb: Holistiske selvudviklingsforløb, som lanceres i 2022. Kristina Gyldal Wiewiorra har erfarret, hvordan det er at være helt nede under gulvbrædderne med stress, angst og depression. Hun har derfor været hos adskillige behandlere, som psykologer, psykiatere, coaches, zoneterapeuter, psykoterapeuter, kropsbehandlere og healere. Nogle med bedre effekt end andre. Yderligere har hun uddannet sig til kundalini yoga instruktør. Hun har nu samlet alle de faktorer der har hjulpet hende allermest til at komme ovenpå og blive glad, stærk, modig og fri i I am Light-forløbet.

Kvindecirkler: Cirkler er et hjertevarmt fællesskab, hvor alle kan dele de udfordringer, sorger og glæder, de har i livet med hinanden. Det foregår uden fordomme, med åbne hjerter, støtte og omsorg.

Man kan læse mere på kristinasunivers.dk

Kundalini

Kundalini er en kraftfuld holistisk yogaform, der arbejder med hele mennesket fra inderst til yderst.

Det er en livsstil og livsfilosofi, der ikke kun dyrkes på yogamåtten. Den kaldes også bevidsthedens yoga, fordi man arbejder med åndedrætsøvelser og meditationer. Det er en dynamisk yogaform, der styrker nervesystemet.

Livsstilen omfatter alt fra, hvordan du står ud af sengen om morgenen, din daglige praksis, din kost, beklædning, hvordan du interagerer med dine medmennesker, men mest af alt om, hvordan du selv lever fra dit hjerte og din inderste kerne i overensstemmelse med din kundalini energi, så du kan stå stærkt i dit eget lys.

Annonce
Ugeavisen Vejle

Der blev fyret 15.000 klimakroner af om året: Nu kan Stefan drikke rødvin for pengene

Annonce
Ugeavisen Vejle

Vejles svar på Emil fra Lønneberg sørgede for at byens udsatte fik deres livs bedste måltid

Annonce
Ugeavisen Vejle

Sådan sparer Laila 18.000 kroner om året: Nu er der plus på kontoen, selvtilliden er vokset, og vejlenseren har øget chancen for et liv uden skranteår

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Alice lader dine drømme gå op i guld: Ny guldsmed i byen skaber personlige vielsesringe og mere til

Ugeavisen Vejle

Så mange vil gerne drive ishusene ved to af Vejles strande: Sikærs forslag har skubbet efterspørgslen i vejret

Ugeavisen Vejle

Ny og helt anderledes restaurant åbner på Vejles gågade: Restauratør vil give gæsterne et show ved bordet

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Stort optog i Nørregade

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: I would prefer not to

Ugeavisen Vejle

Musvitten - mejsen med det sorte slips

Ugeavisen Vejle

Statens Serum Institut har øje på Vejles unge: Trekantområdet topper kedelig liste, og det handler om sex

VEJLE

Nyt spisested på markant hjørne: Du skal købe mindst tre pizzaer ad gangen - til gengæld kommer de i en flot, gul æske

Annonce