Annonce
Ugeavisen Vejle

Selvom det var kedeligt, gennemførte Preben: 100 cykelture op og ned ad Munkebjergbakken

Flere medlemmer fra Vejle Cykel Motion kom og cyklede et par ture med Preben Nørskov op og ned ad Munkbjergbakken lørdag. Preben endte med at tage turen 100 gange. Foto: Heinrich Gæbe
Corona har sat en kæp i hjulpet på de cykelrejser, som 55-årige Preben Nørskov ellers skulle have været på i år. I stedet kørte han denne lørdag på Munkebjergbakken i godt 19 timer. Lidt kedeligt, konkluderer han dagen derpå.
Annonce

Munkebjerg: Havde det ikke været for de mange medlemmer af Vejle Cykel Motion, som i løbet af lørdag formiddag og eftermiddag kom forbi Munkebjergbakken og cyklede op og ned med Preben Nørskov et par gange eller flere, så tror han ikke, at han havde gennemført det mål, han ellers havde sat for:

At cykle 100 gange op og ned ad den legendariske bakke.

- Det var en lille smule kedeligt om natten, da jeg kørte de første 40 gange. Da det begyndte at blive lyst, kom der lidt liv derude, fordi nogle kammerater kom og cyklede med mig, fortæller 55-årige Preben Nørskov.

Han fortsætter:

- Det gav mig meget. Ellers tror jeg, at jeg havde opgivet, for så var det blevet for kedeligt.

Annonce

Corona-erstatning

Ideen til at cykle 100 gange op og ned ad Munkebjergbakken fik Preben Nørskov tidligere på sommeren, fordi de cykelture, han plejer at være på i udlandet, blev aflyst i år på grund af corona.

Preben Nørskovs kone Mette fortæller, at hun først fik noget at vide om Prebens cykelplaner fredag eftermiddag. Det er typisk ham, fortæller hun. Foto: Heinrich Gæbe

- For tre år siden løb jeg et halvmaraton op og ned ad Munkebjergtrappen sammen med en kammerat, fortæller han.

Denne gang blev det altså cyklen, han valgte at benytte sig af. Turen startede natten til lørdag klokken 01 og sluttede lørdag aften klokken 20.20.


Det var en lille smule kedeligt om natten, da jeg kørte de første 40 gange.

Preben Nørskov


- Jeg prøvede også at gå i gang for 14 dage siden, men da havde jeg ikke tilrettelagt så meget. Jeg kørte derud klokken 03.30 og kunne ved middagstid godt se, at det kunne jeg ikke nå, for jeg skulle op på arbejde. Så efter 55 ture, droppede jeg det igen.

Annonce

Som Mount Everest

Denne gang gik det altså noget bedre.

De 100 ture op ad Munkebjergbakken svarer til cirka 9000 højdemeter, og på den måde kan man godt sige, at Preben Nørskov cyklede det, der svarer til at komme op ad Mount Everest.

Formanden for Vejle Cykel Motion Heinrich Gæbe, som 45 gange cyklede sammen med Preben op og ned ad Munkebjergbakken, fortæller videre:

- Hvis man snakker kongeetaper i Tour De France, så ligger de typisk på omkring 5000 højdemeter, men Preben kan godt lide at lave ting, der er lidt vildt.

Selv forklarer Preben Nørskov, at han godt kan lide at sætte sin udholdenhed på prøve.

Næste gang han skal afsted, bliver det til Dr. Nielsens Vinterhyggemaraton i januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Fang Vejle: Bare tag et foto

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce