Annonce
Ugeavisen Vejle

Selvstændig erhvervskvinde: Jeg er begyndt fra nul, uden kunder. Jeg kan nemlig godt lide udfordringer, og lader mig ikke slå ud

Indehaveren af Vejles nye frisørsalon, Senada Mehic, i døråbningen ud til Gormsgade. Hun skal ikke selv klippe. Det har hun folk til. Foto: Lars Saugbjerg
Senada Mehic var ung, da hun kom fra Bosnien til Danmark som flygtning. I dag kan den veluddannede kvinde kalde sig forretningsindehaver. Hun har netop åbnet en frisørsalon og ansat to medarbejdere. Det handler om at skabe, og hjælpe andre, siger hun.

Vejle: Kvinden med de bosniske rødder kigger ud på trafikken i Gormsgade. En larmende bus kører forbi, og passagererne kigger ud. På hjørnet får de øje på en ny frisørsalon.

Salonen tilhører Senada Mehic.

Siden 1993, hvor Senada Mehic kom fra Bosnien til Danmark som flygtning, har hun boet i Vejle. Og det er også her, at det næste kapitel i hendes karriere udspiller sig.

Annonce

Den 47-årige kvinde har ben i næsen, og tager ikke et nej for et nej. Onsdag 1. september sprang hun ud som selvstændig - og slog hun dørene op for Klip In, Vejles nye frisørsalon, der ligger Gormsgade 25. Hun er ikke frisør, men indehaver, og har ansat to medarbejdere til klipperiet.

Hvis folk med janteloven i hånden stiller tvivlende, undrende og negative spørgsmål til iværksætterdrømmene, ser Senada Mehic lige igennem dem.

- Jeg har den viden, der skal til for at drive en frisørsalon. Og lysten. Jeg er begyndt fra nul, uden kunder. Jeg kan nemlig godt lide udfordringer, og lader mig ikke slå ud, siger hun.

Senada Mehic har været offentlig ansat i 20 år - ved kommunen, regionen - og arbejder i dag i en afdeling hos undervisningsministeriet som lønkonsulent.

- Mit arbejde i det offentlige har været en succes. På hobbyplan har jeg et tolke-bureau, som fungerer godt, og som freelance har jeg også været kontaktperson ved familieafdelingen. Det sidste, jeg mangler i mit erhvervsliv, er at stable noget på benene - som selvstændig iværksætter.

- Det kan jeg da

Det første skridt er taget, Klip In er en realitet, og Senada Mehic kan notere "selvstændig erhvervsdrivende" på visitkortet.

- Jeg vil starte noget op fra bunden. Noget, der er mit - og som samtidig kan hjælpe andre mennesker. Og da folk, som jeg havde mødt igennem mit tolke-bureau, spurgte mig, om jeg kunne skaffe dem arbejde, tænkte jeg: "Det kan jeg da".

For Senada Mehic var der ikke langt fra idé til handling. 5. august rykkede hun ind i lokalet i Gormsgade, og 1. september åbnede hun sin frisørsalon.

Senada Mehics søster, Azra Mehic, er frisør. Hun stod for ti år siden bag Klip In, der lå på Koldingvej.

- Jeg var salonens bogholder, og min søster har naturligvis hjulpet med det faglige, så salonen lever op til alle krav. I øvrigt er jeg sikker på, at jeg har de evner og kontakter, der skal til for at drive forretningen, også i forhold til at motivere medarbejderne - og skabe et godt samarbejde.

At få noget til at ske, få noget til at fungere. Det er det, iværksætteri handler om. Og når der er travlt, er det fedt. Jeg elsker, at folk river i mig fra alle sider. Jo mere energi får jeg.

Senada Mehic

Den 47-årige forretningskvinde er ikke bange for at prøve noget nyt.

- Hvis man virkelig vil, kan alt lade sig gøre. For eksempel har jeg selv kørt en hjemmeside i stilling. Det vidste jeg overhovedet intet om, før jeg gik i gang. Og min søn, Dino Cama, der er kunstner i Vejle, har designet logoet.

Annonce

Handler om at skabe

Senada Mehic fastslår, at hun sagtens kan overskue de forretningsmæssige udfordringer.

- Jeg har en bachelor i offentlig forvaltning. Igennem mit tolkearbejdet har jeg også beskæftiget mig med mange forskellige sager, ikke to er ens. Administrativt har jeg styr på papirerne, men jeg vil da alligevel indrømme, at jeg ikke har sovet godt i nat. Mest fordi jeg var spændt - og det var jo bare en enkelt nat.

På få uger har Senada Mehic fået iværksætteri ind under huden, og hun har fået smag for det.

- Det handler slet ikke om penge, men om at skabe. Og hvis salonen går godt, kan vi tales ved om et år, hvor jeg har en kæmpe salon med 10 ansatte på gågaden, siger Senada Mehic med et stort smil.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Vejlenser kørte ikke stærkt nok: Kevin levede ikke op til egne forventninger

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Sandwich og fritter som du sjældent har smagt dem: Ny bod fylder street food helt op

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Jeg er åbenbart for gammel til T-shirts: Sandheden er ilde hørt

Ugeavisen Vejle

Tillykke til Betty og Kirsten: Her er årets frivillige ildsjæle

Ugeavisen Vejle

Nu kan du opleve en bæredygtig bydel: Vejle har haft fokus på Arkitekturens dag siden 1972

Ugeavisen Vejle

Spænding udløst: To unge forfattere får hver 50.000 kroner

Ugeavisen Vejle

Bøn fra Vejle-restauratører: Lad os holde jul i oktober på en hverdag

Ugeavisen Vejle

Hestepigen skifter gear: Louisiana fra Vejle går efter sæde i McLaren-racer med 452 hestekræfter under hjelmen

Ugeavisen Vejle

Nye rækkehuse i hastigt voksende landsby er klar til udlejning

Ugeavisen Vejle

En succes for 54 Vejle-butikker: Vejlenserne har købt 76.000 lykkeposer i år

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: Frede og Selma sætter spot på børns følelser og hverdagsliv

Ugeavisen Vejle

Irmas brevkasse: Han kaldte mig en møgkælling

Ugeavisen Vejle

Ny, lille kortfilmsfestival blev løbet over ende - der kom tusindvis af film ind fra hele verden

Ugeavisen Vejle

Maden i mit liv: Her har du opskriften på en lækker sæsonbetonet ret

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Larm og ræs på Nørremarken

Ugeavisen Vejle

Ny vandrerute på 170 kilometer har et budskab: Gå fra bøvlet by til den lette løsning

Ugeavisen Vejle

Ford Mustang er en spændende elbil: Lidt for meget vrinsk, men med lidt for lidt lyd

Ugeavisen Vejle

Dyrene er væk fra stalden: Nu gives der i stedet liv til hundeportrætter, natur og dåser på papir

Ugeavisen Vejle

80 år er ingen alder: Helt anderledes end alle de andre

Ugeavisen Vejle

Japanske skønheder med flotte former: Svenn fra Vejle solgte for millioner af kroner af dem, og der var blomster til fruerne

Ugeavisen Vejle

Skoleelever med til at redde restaurationsbranchen: Det er megafedt at lave mad, siger Liv Kynde, og hun har ikke noget imod skæve arbejdstider

Ugeavisen Vejle

Ugens læserfoto: Her er der plads til alle

Ugeavisen Vejle

Hva' siger manden, Misse? To kvinder har forladt deres chefstillinger i stor kæde - nu vil de bygge deres egne forretninger op

Annonce