Annonce
Ugeavisen Vejle

Serverede vin for en kvart million: Gæster bestilte vin fra den bedst kendte vinmark i verden

Terje Thesbjerg, direktør i Torvehallerne, skænkede vin op for 265.000 kroner. Foto: Simon Meyer
Torvehallerne skænkede ikke bare alle seks vine fra den bedst kendte vinmark i verden, Romanée-Conti. Gæsterne nød også en seks retters gourmetmiddag, for at smage forkælelse efter corona-pandemien.

Vejle: Romanée-Conti er ikke bare navnet på den bedst kendte vinmark i verden, men også navnet på den måske bedste producent af alle.

Det er mange vinkendere enige om, og normalt serverer Terje Thesbjerg, direktør i Torvehallerne, kun en enkelt flaske fra det franske vinhus.

- Det er første gang i mine mange år i branchen, at et selskab har valgt alle seks vine fra øverste hylde. Men det skete i vores restaurant, i Bistecca - Italian Bistro & Stea, siger Terje Thesbjerg.

Annonce

Den samlede pris på de seks vine er 265.000 kroner.

Han nævner, at kunderne i restauranterne i Torvehallerne de seneste par uger har brugt mange penge på forkælelse, nemlig efter coronaen.

Mange ønsker forkælelse

Ønsket fra selskabet lød på champagne til apéritif - og herefter en fem-retters menu.


Vinene, der blev serveret, var årgang 2014 fra seks Grand Cru enkeltmarker i Bourgogne: Échézeaux, Grand Échézeaux, Romanée-St-Vivant, Richebourg, La Tâche og Romanée-Conti. Sidstnævnte er kendt som værende verdens dyreste vin.

Terje Thesbjerg, direktør i Torvehallerne


- Ved gæsternes ankomst blev vinrummet besøgt, og her blev det aftalt at åbne seks flasker rødvin, lavet på druen Pinot Noir, fra vinområdet Bourgogne i Frankrig. De seks flasker Pinot Noir var ikke fra hvilket som helst vinhus, men fra Domaine de la Romanée-Conti, i daglige tale DRC.

- Vinene, der blev serveret, var årgang 2014 fra seks Grand Cru enkeltmarker i Bourgogne: Échézeaux, Grand Échézeaux, Romanée-St-Vivant, Richebourg, La Tâche og Romanée-Conti. Sidstnævnte er kendt som værende verdens dyreste vin, forklarer Terje Thesbjerg.

Ifølge direktøren har man gennem årene solgt en del flasker fra DRC, men det har højst været en til to flasker.

- Det var en oplevelse af de store at åbne alle seks flasker i restauranten, hvor gæsterne, til menuen, kunne smage de forskellige enkeltmarksvine op imod hinanden, siger Terje Thesbjerg

Det årlige udbytte fra de omtalte Grand Cru marker er meget begrænset, og det er ikke i alle årgange, Torvehallerne får tilbudt at købe et assortiment med de seks flasker.

Det var dissse vine, der blev serveret. Foto: Simon Meyer
Annonce

Det rigtige udstyr

Vinene blev serveret i de rigtige karafler og glas, nemlig fra det verdenskendte og prisvindende østrigske glaspusteri Riedel.

- Vi har igennem flere år entreret med Martin Dupont fra Riedel Shop Danmark, da kvaliteten af deres produkter og rådgivning i forbindelse med deres forskellige glasserier er til UG.

- Når man skal servere nogle af verdens dyreste og bedste vine, er det essentielt at udstyret følger med, og til netop disse vine er glasset "Old World Pinot Noir" fra Veritas-serien det ultimative valg, siger Terje Thesbjerg.

Menuen til middagen var kreeret af køkkenchefen i Oasia, Kris Duksis og køkkenchefen i Bistecca, Anders Andreasen. Den bød på Japansk Otoro Tun, Kongekrabbe, Confit de Canard, Wagyu mørbrad og gode oste.

Agenturet på DRC ligger ved Sigurd Müller vinhandel i Aalborg.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Mia har overtaget læremesters salon: - Jeg vil drive den på min måde

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Optimisme giver venteliste: Højskole vover pelsen med coronafri plan

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Inspiration til ungernes madpakker: Sådan gør du dit barns skolestart sund, sjov og mere bæredygtig

Ugeavisen Vejle

Jeg så Danmarks største slange: Er der ferskvand i nærheden kan det være du også møder den på din vej

Ugeavisen Vejle

Kendt ansigt er ny chef: Team Jensen styrer butik og webshop

Ugeavisen Vejle

Tag på tur i Egtvedpigens kulinariske fodspor: Læs her om syv lokale lækkerier med forbindelse til bronzealderen

Ugeavisen Vejle

Jens' økologiske mikrobageri har været en bragende succes: - Jeg kan ganske enkelt ikke følge med

Ugeavisen Vejle

Frisør bytter salon ud med sejlbåd: Familie sætter kurs over Atlanterhavet

Ugeavisen Vejle

Fransk dessertkage med kirsebær

Ugeavisen Vejle

Kom til salmesang på Kirketorvet

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Stort varehus i Sønderbrogade

Ugeavisen Vejle

Ann Malene behandler fra Danmarks - måske - mest idylliske udsigt

Ugeavisen Vejle

Derfor går de med: Erfarne restauratører opgiver deres burgerkæde for at lære vejlenserne at spise socialt

Ugeavisen Vejle

40 mand holder øje med dig: Hammeren falder, når lovgivningen ikke overholdes

Ugeavisen Vejle

Pyrenæerne for en verden uden sklerose: Brian fra Vejle cykler til tops for forskningens skyld

Ugeavisen Vejle

Stadig billetter tilbage: Portvinsfesten er for kendere og nybegyndere

Ugeavisen Vejle

Der må være ens regler for alle

Ugeavisen Vejle

Frisørsalonen på Enghavevej skifter ejer

Ugeavisen Vejle

Lasse Madsen klar med one man show i musikteatret

Ugeavisen Vejle

Kunstner deler kreative tip: Sådan giver du genbrugsguld nyt liv

Ugeavisen Vejle

Gratis tur i et af Vejles ældste huse: Sct Nicolai kirke genoptager rundvisning med guide

Ugeavisen Vejle

Kan' De li' østers?: Gourmetkokke fra Vejle deltager i konkurrence på Rømø om at blive "Årets Østerskok"

Ugeavisen Vejle

Vild med dans: Hip hop forbi biblioteket og lær at danse

Annonce