Annonce
Ugeavisen Vejle

Simon starter nyt levebrød: Vil give vejlenserne knusende smagsoplevelser

Simon Clemens springer atter ud som selvstændig, og han har fået Madindustrien med på en idé. Sammen med sin ven og køkkenchef for Madindustrien, Bjørn Nielsen, vil de holde gastronomiske events, som prikker til smagsløgene. Foto: Morten Pape
Vejles brødmager Simon Clemens starter igen som selvstændig, og sammen med Madindustrien vil han holde smagsaftner, der huskes.
Annonce

Vejle: Vejles brødmand vender tilbage.

Simons Clemens starter igen som selvstændig og vil leve af at holde brødkurser, fordrag og events. Han har bygget et samarbejde op med restaurant Madindustrien, hvor han sammen med køkkenchef Bjørn Nielsen vil holde smagsaftener, der udfordrer smagsløgene.

Simon Clemens står for at arrangere og markedsføre. Bjørn Nielsen kokkererer, og så får lokale producenter et springbræt til at fortælle om deres produkter. Den første aften er allerede planlagt, og specialøl er omdrejningspunkt.

- Du møder kokken. Du møder ham med øllet. Jeg snakker. Pludseligt vil folk begynde at snakke sammen, og midt i det hele spiser vi. Der er rigtig mange, som forhandler og producerer gode råvarer, og det er de mega gode til, men de er bare ikke altid gode til ævle og fortælle, som jeg er, siger han.

Specialøl til første smagsaften

Simon Clemens og Madindustriens første smagsaften sker lørdag den 19. oktober klokken 18.45 i Madindustriens selskabslokaler.

Martin Heebøll Kreutzfeldt fra ølfestivalen Rowdy Hops gæster og serverer otte smagninger af specialøl.

Prisen er 425 kroner per person for otte ølsmagninger, snacks, tapasmenu og efterfølgende gin hos MI BAR.

Annonce

Lå i kortene

Simon Clemens stod bag den populære butik og café Brød & Co, som i fem år bagte brød i Vejle Midtpunkt. For to år siden lukkede den, da indehaverne Simon Clemens og Henrik Elkjær valgte at indgive en konkursbegæring.

For brødmanden har det været nødvendigt at vente til, tiden var moden, før han igen forsøgte sig som selvstændig. Han har i mellemtiden arbejdet som bager i kantinen ved Ørsted i Skærbæk, holdt surdejskurser og skrevet en bog om brød.

- Det har altid været planen, at jeg skulle starte igen. Jeg nåede aldrig at dø energimæssigt, selvom det ikke gik med Brød & Co, siger Simon Clemens.

Han fortæller, at han har lært meget af tiden Brød & Co, og nu vil han især gerne have arbejdstiden til at harmonere med, at han også er far.

- Brød & Co løb af stablen, fordi vi blev forelsket i det. Vi begyndte med at bage 40 brød om dagen, det blev til 80 og derefter 450 brød på en lørdagen. Det stak helt af. Vi havde aldrig regnet med, at det ville vokse til en succes, og jeg kastede meget tid i det. Med min nye virksomhed starter jeg egentlig med det udgangspunkt, at jeg vil have tid til at vågne op med mine børn, siger Simon Clemens.

Bjørn og Simon arbejdede sammen i Brød & Co, og da brødmanden rakte hånden ud, var Bjørn og resten af Madindustrien klar.

- Det er sjov og anderledes idé, og vi tror på, at det kan blive en succes, siger Bjørn Nielsen.

Annonce

Vejle kan godt

Prislejet for en smagsaften ligger mellem 400 og 550 kroner. Simon Clemens ved ikke endnu, om det er noget, han kommer til at tjene penge på. Han kaster sig ud i det med masser af gejst og er overbevist om, at Vejle er klar til at udforske gastronomi.

- Jeg er træt af dem, som siger, at man ikke kan i Vejle. Det har vi bevist, at man kan. Du skal bare møde vejlenserne, hvor de er, for det er halvvejs mellem bonderøv og akademiker. Vi vil gerne lokke folk ud, og så skal de have en oplevelse, siger Simon Clemens.

Det er vigtigt for Simon og Bjørn, at konceptet skal være jordnært, men det skal også prikke til deltagernes opfattelse af mad.

- Det skal ikke være et hippiekoncept, hvor vi blot deler mad med hinanden ved et langbord. Vi vil gerne give vejlenserne en knusende smagsoplevelse, som de vil huske længe efter. Jeg håber, at folk får lyst til at engagere sig og komme med foreslag til, hvad vi kunne holde af smagsaftener. Vi kunne holde "smag på gulerødder" eller "smag på vand"-aftener. Det må godt være noget helt hen i hegnet, som får folk til at tænke "gud, hvad var det", siger han.

Kommende smagsaftener vil Simon Clemens annoncere på sin egen hjemmeside, som er under opbygning. På hjemmesiden vil brødmanden også dele ud af tips og holde kurser.

- Hjemmesiden kommer til at hedde Simon Clemens, så opfindsom er jeg. Kan du gøre en person til et brand? Det kan du godt. Se bare på Timm Vladimir. Sådan bliver jeg ikke. Jeg vil altid være ham brødtossen fra Vejle, siger han.

Vejles brødmand har lært meget fra tiden som indehaver af Brød & Co. - Det vigtigste jeg har lært er, at Vejle er tro. Når først vejlenserne har valgt en slagter, en bank eller frisør, holder de ved i dem. Det kan noget, for det giver dig også mulighed for at lave fejl, siger han. Foto: Morten Pape
Madindustriens selskabslokaler danner ramme om smagsaftener. Foto: Morten Pape
- Vi har fokus på at lave mad baseret på gode råvarer, siger Bjørn Nielsen, køkkenchef i Madindustrien. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Nøgne værker i Havnegade

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Jacob Bank bliver professionel

Ugeavisen Vejle

Tag på snapse-urtetur på heden

Annonce