Annonce
Ugeavisen Vejle

Simons skolebod er blevet et hit: Ung kokkeelev laver simremad som takeaway

Da Simon Calderon holdt åbent i  Skoleboden første gang, blev der rakt 100 menuer over disken. PR-foto
På Hornstrup Kursuscenter ved Vejle betyder coronakrisen færre gæster i restauranten. Det gør det vanskeligt at skaffe nok opgaver til stedets unge kokkeelev, og det har fået Simon Calderon til at lave takeaway til elevpris.

Vejle: Simon Calderon på 21 år er kokkeelev på Hornstrup Kursuscenter, og med kun et år tilbage af sin uddannelse er det vigtigt at han bliver ved med at lære nyt. Derfor har han kastet sig ud i at lave simreretter som takeaway under kyndig vejledning af sin mentor, køkkensouschef Marianne Lisa Schytt.

- Marianne foreslog, at jeg kunne nørde med simreretter her i efterårsperioden. Det er et spændende projekt, hvor jeg selv arbejder med både planlægning, indkøb, tilberedning og klargøring af maden som takeaway. Og så er simreretter lidt oldschool på den fede måde, fortæller Simon Calderon.

Kokkeelevens underviser, Marianne Lisa Schytt, er glad for, at Simon var frisk på at tage udfordringen op. For det er vigtigt, at kokkeeleven holder sig i gang og fordyber sig i kokkefagets mange facetter, også selv om der ikke er så travlt i restauranten på Hornstrup Kursuscenter for tiden.

Annonce

- Vi skal tænke kreativt for at skaffe faglige udfordringer til vores kokkeelev. Og vi kan også se, at takeaway er blevet populært under coronakrisen. Så nu prøver vi at få noget positivt ud af situationen, fortæller Marianne Lisa Schytt.

Sidste gang var dagens simreret vildtgryde med kartoffelmos, hokkaido og grønkålschips. PR-foto

Hornstrup Kursuscenter er oprindeligt en gammel landsbyskole, og det har givet elev og underviser idéen til, at simremaden sælges som takeaway fra en udendørs ”Skolebod”.

- Og så giver det jo god mening, at det er vores kokkeelev, som får opgaven med at sælge takeaway til elevpris til områdets beboere, siger Marianne Lisa Schytt.

På Hornstrup Kursuscenter er kokkeeleven vant til at servere lækre menuer til både konferencegæster og festgæster, men ifølge Simon Calderon kan simreretterne noget helt særligt.

- Der er en særlig hyggestemning omkring simremad. Det skal tilberedes langsomt, man kan tilføre smag på mange måder, og så giver det varmen, når det er koldt i vejret, siger Simon Calderon, der styrer både gryderne og selv står i boden ved Hornstrup Kursuscenter - og afleverer simreretterne som takeaway til alle, som kommer forbi for at afhente deres bestillinger.

Sidste gang var dagens simreret vildtgryde med kartoffelmos, hokkaido og grønkålschips og det var et hit.

- Prisen var sat til 75 kroner per kuvert og jeg fik solgt alle 100 kuverter. Der kom en del af vores naboer, men også folk fra Vejle og omegn. Jeg håber, at de kunne lide maden, griner Simon Calderon, og tilføjer, at han håber, at maden lever op til det ry som Hornstrup Kursuscenter har i forvejen.

Indtil videre vil den nye ”Skolebod” holde åbent en dag om ugen. Og man kan følge med i åbningstider og de aktuelle simreretter på Hornstrup Kursuscenters facebookside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce