Annonce
Ugeavisen Vejle

Skal dyste om en af branchens mest eftertragtede priser: Topkokke skal nyfortolke kartoflen i konkurrence i Vejle

Der kan være masser af kartoffel i en dessert. Foto Søren Gammelmark
Kartoflen - en råvare som oftest kun bliver betragtet som tilbehør. Det bliver der lavet om på, nemlig når gourmetkokke fra hele landet skal dyste om "Kartoffelprisen 2021" i Vejle.

Vejle: Danmark har for alvor markeret sig på det gastronomiske verdenskort.

På kort tid har vi som nation modtaget stor hæder: 38 Michelin-stjerner, med blandt andet en stjerne til Resataurant MeMu og en stjerne til Restaurant Lyst, sølv i Bocuse d’or og seneste tilføjelse til trofæhylden er verdens bedste og næstbedste restauranter i verden.

Deltagerne

1. Victor Gram Højris, Lyng Dal Hotel & Restaurant

2. Jonas Krüger, Social Cantina

3. Mikkel Klintmann, Årøsund Badehotel

4. Tommy Jespersen, Gastroca

5. Habbi Khaliqdad, Freelancekok, Bandholm Hotel

6. Kristoffer Ringsing, B-Spis

Og som en hyldest til gastronomien og de lokale råvarer holder Culinary Institute by Vejle Erhverv nu kokkekonkurrencen "Kartoffelprisen 2021", hvor nogle af landets bedste kokke kommer til Vejle for at nyfortolke kartoflen i en en trerettes gourmetmenu.

Annonce

Det sker hos Food Innovation House i Vejle Nord søndag 24. oktober.


Vi har samlet nogle af Danmarks bedste gourmetkokke. Og der er tale om et arrangement, hvor publikum får mulighed for at møde kokkene, mens de kreerer deres tre retter.

Per Mandrup, Culinary Institute by Vejle Erhverv


Kartofler i alle retter

I konkurrencen deltager seks gourmetkokke, som hver må tage en medhjælper med.

Kokkene skal lave den bedste tre-retters menu med kartofler, hvor kartoflerne skal indgå i mindst 60 procent i alle retterne. I forretten skal der desuden indgå mindst tre forskellige kartoffelsorter, i hovedretten skal kartoflen være hovedemne, og i desserten skal kartoflen være fremtrædende.

Retterne serveres for et professionelt dommerpanel, og der bliver smagt på det hele. Foto: Søren Gammelmark

- Vi har samlet nogle af Danmarks bedste gourmetkokke. Og der er tale om et arrangement, hvor publikum får mulighed for at møde kokkene, mens de kreerer deres tre retter, fortæller tidligere Michelin-kok og teammanager for Det Danske Kokkelandshold, Per Mandrup, Culinary Institute by Vejle Erhverv.

Annonce

Eftertragtet pris

Prisen er blandt de mest eftertragtede i den danske kokkebranche og har en af de største samlede præmiesummer inden for danske kokkekonkurrencer. Flere har prøvet mere end én gang at hive den prestigefyldte pris hjem uden at blive den heldige kartoffel.

Førstepræmien er et rejselegat på 20.000 kroner. Andenpræmien er et rejselegat på 10.000 kroner, mens tredjepræmien er et rejselegat på 5.000 kroner.

Arrangementet finder sted fra klokken 9.30 til klokken 16.

Dommerne

1. Jens Peter Kolbeck, Gastronomisk Vismand

2. Anita Klemensen, Studenterkilden

3. Lasse Starup Petersen, Bror Ditlev Kolding

4. Daniel McBurnie, Restaurant Lyst

5. Rasmus Munk, Restaurant Alchemist

6. Per Mandrup, Culinary Institute by VejleErhverv


Vi har samlet nogle af Danmarks bedste gourmetkokke.

Per Mandrup, Culinary Institute by Vejle Erhverv
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Nu siger cheferne tak: Medarbejderne sikrede rekordomsætning, og er klar til belønningen

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Ugens læserfoto: Og vinderen er...

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Stort overblik: Her kan du gå til julemarked i Vejle og omegn

Egtved Posten

Det kostede en formand, men nu gennemføres omstridt valg: 'Det kom totalt bag på os, at der ikke var flere kandidater i første omgang'

Ugeavisen Vejle

Køber du julegaver i genbrugsbutikken? Brugte ting kan være unikke - og du får meget for pengene

Ugeavisen Vejle

Nu kan du også bytte dine brugte julegaver: Genbrugsforretning indfører bytteservice

Ugeavisen Vejle

Kast et kritisk blik på din ønskeseddel

Ugeavisen Vejle

Kan du lide julehygge med veterantog: Så er det her sidste chance

Ugeavisen Vejle

Optiker i Bredballe under tvangsopløsning: Butikken er allerede lukket

Ugeavisen Vejle

Her handler det om livskvalitet: Ny klinik i Vejle med fokus på underlivet

Ugeavisen Vejle

Unik biograf får kæmpe opgradering: 'Hvis det regner i en film, vil gæsterne føle, at det også regner på dem i salen'

Ugeavisen Vejle

Se de mange billeder: Ingen stress eller klemte børn - Julemanden kom hele tre gange og fik nøglen til alle byens huse

Ugeavisen Vejle

Ny restaurant åbnet: Allan tænder op i den originale stenovn

Ugeavisen Vejle

Herremagasin indsamler sækkevis af tøj til hjemløse og misbrugere: Kom gerne forbi med det du har, lyder opfordringen

Ugeavisen Vejle

26-årig åbnede ny butik i oktober, men han mangler allerede varer: 'Jeg skulle være hurtig, inden andre fik ideen'

Ugeavisen Vejle

25-års jubilæum i Vestjysk Bank Vejle

Ugeavisen Vejle

Spillede quarterback i klubbens aller første kamp: Nu - 30 år senere - skal Peter Worm være træner for Razorbacks

Ugeavisen Vejle

Vejle har fået ny økonomichef: Bor i Bredsten - og spiller musik i fritiden

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Eksport af oste fra DOFO

Ugeavisen Vejle

Irmas brevkasse: Konen drikker alt for meget

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: En rigtig julehistorie for hele familien

Ugeavisen Vejle

Hed december med sexlegetøj og blid bondage: De er pivfrække i Vejle Ø

Ugeavisen Vejle

Hver tredje vejlenser har en i omgangskredsen: Det bør være en pligt at hjælpe, og man får det godt med sig selv

Annonce