Annonce
Ugeavisen Vejle

Skal give den én på kartoflen: 12 gourmetkokke dyster i Vejle

Dekorativ tager forretten sig ud,  blandt andet med kartoffel som ingrediens. Foto: Søren Gammelmark
Food Innovation House i Vejle lægger hus til, når Kartoffelprisen 2020 skal uddeles. Madkonkurrencen kan ses live.
Annonce

Vejle:  Kartofler er meget mere end kogt tilbehør til flæskestegen. Den kan også blive til en lækker dessert eller en smukt anrettet forret. I hvert fald når den kommer i hænderne på nogle af landets bedste kokke, og det gør den til den årlige konkurrence, Kartoffelprisen.

Kartoffelprisen arrangeres af Danmarks Kartoffel Råd og holdes igen i  år hos Food Innovation House i Vejle Nord søndag 18. oktober.

Annonce

Kartofler i alle retter

I konkurrencen deltager 12 gourmetkokke, to på hvert hold, fra hele landet. Kokkene skal lave den bedste tre-retters menu med kartofler, hvor kartoflerne skal indgå med mindst 60 procent i alle retterne. I forretten skal der desuden indgå mindst tre forskellige kartoffelsorter, i hovedretten skal kartoflen være hovedemne, og i desserten skal kartoflen være fremtrædende. '

En hovedret, hvor kartoflen fylder meget behøver ikke være kedelig. Foto: Søren Gammelmark

- Vi har samlet nogle af Danmarks bedste gourmetkokke. Og der er tale om et arrangement, hvor publikum får mulighed for at møde kokkene, mens de kreerer deres tre retter, fortæller Per Mandrup, Culinary Institute by Vejle Erhverv, der sammen med Food Innovation House, Danmarks Kartoffelråd, Kartoffelafgiftsfonden, Hounö og Vejle Kommune står bag uddelingen af prisen.

Desserten har kokken også sagt kartoffel til. Foto: Søren Gammelmark

Han nævner, at publikums møde med kokken i år bliver virtuel, nemlig i form af den livestreaming man laver fra arrangementet på grund af covid-19 retningslinjerne.

Annonce

Eftertragtet pris

Prisen er blandt de mest eftertragtede i den danske kokkebranche og har en af de største samlede præmiesumme inden for danske kokkekonkurrencer. Flere har prøvet mere end én gang at hive den prestigefyldte pris hjem uden at blive den heldige kartoffel.

Per Mandrup, Culinary Institute by Vejle Erhverv, er positiv overrasket over niveauet hos især unge hjemkundskabselever. Foto: Søren Gammelmark

Førstepræmien er en rejselegat på 20.000 kroner. Andenpræmien er et rejselegat på 10.000 kroner, mens tredjepræmien er et rejselegat på 5.000 kroner.

Arrangementet finder sted fra klokken 9.30 til klokken 16.

Annonce

Spirende elever

Udover Kartoffelprisen står Food Innovation House også bag kartoffelspiren,  der er en konkurrence for hjemkundskabselever.

Den finder sted tirsdag 20. oktober, og her deltager 12 hold med fire deltagere på hvert hold. I konkurrencens finale må der være forberedt så meget som muligt hjemmefra per hold. Derudover vil eleverne have en time til at færdiggøre deres ret.

- Vi ser her nogle virkelige talentfulde elever, der gang på gang har overrasket mig, siger Per Mandrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Fang Vejle: Bare tag et foto

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce