Annonce
Ugeavisen Vejle

Skibet står sammen om julen: Godteposer delt ud til 250 husstande

I Skibet har de pakket på livet løs for at gøre godposer klar til 250 husstande. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
I år har de i Skibet ikke kunne være sammen om den årlige juletræsfest i hallen på grund af coronasituationen - som så mange andre i Danmark. Men til gengæld har de fundet andre veje for at kunne glædes og mærke fællesskabet i juletiden.
Annonce

Skibet: I den forgangne uge blev der både pakket og delt ud af gode sager i Skibet - i julens og fællesskabets tegn. Ikke færre end 250 husstande kunne modtage dét, som 10 kvinder med hjertet på rette sted, havde sat i værk. Nemlig uddeling af godteposer med noget til alle i familien.

Mandag var den store pakkedag, og her mødtes avisen med nogle af disse godhjertede og aktive kvinder i Skibet Hallen.

- Vi udgør juletræsfestudvalget under Skibet IF, og normalt er det vores fornemste opgave, at stå bag den store årlige julefest, men det kan vi jo ikke i år på grund af corona. Det har nu ikke kunne holde os tilbage fra at prøve at tænke ud af boksen, fortæller Mette Fanth Schou fra juletræsfestudvalget, imens hun griber ud efter små chokoladejulemænd, som bliver pakket i de store muleposer, som hun og de andre i udvalget er i fuld gang med at pakke og forvandle til godteposer for byens borgere.

Annonce

Noget til alle i familien

Juletræsudvalget har allieret sig med velvillige sponsorer til indholdet i de store godteposer, og det er resulteret i, at de har kunne pakke nogle ganske store muleposer med alt lige fra godter til dem med den søde tand, til en øl til farmand, julelys til hyggestunderne, skabeloner og papir til kreative, julekrydderier til mors bagværk, til rigtige luksusingredienser for at kunne lave en kop varm chokolade til alle i familien.

- I godteposen gemmer sig også chokoladejulekalendere. Sådan nogle plejer de fleste børn nemlig at vinde, når vi til julefesten har vores juletombola, og så tænkte vi, at det skulle de da heller ikke gå glip af at få i år, lyder det fra Mette Fanth Schou.

Annonce

Tombolalodder

I det hele taget har juletræsfestudvalget bestræbt sig på at gøre noget af det muligt, som man ellers ville have glædet sig til ved juletræsfesten.

- Tombolaen plejer virkelige at være et tilløbsstykke med masser af gode gevinster, så her har vi også prøvet at finde alternative veje til at få en smag af det, fortæller kvinderne i juletræsudvalget, og der forklares videre, at der derfor er blevet lagt en lodseddel i godteposerne.

På den måde deltager alle modtagere af godteposerne automatisk i et julelotteri med præmier fra lokale sponsorer. Lotteriet blev afviklet i lørdags, ligesom lørdag også var dagen, hvor man kunne hente godteposerne. For var det under normale omstændigheder, så ville det være dagen, hvor alle kunne have festet omkring juletræet sammen i hallen.

Og julelys må der til i denne kolde tid. Godteposen i Skibet har været meget mere end, hvad man normalt forestiller sig ved en godtepose. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

- Åh ja, og vi har da også sørget for, at der her rundt om hallen bliver stillet juletræer op med lys på. Vi har virkelig arbejdet for, at alle kommer til at mærke, at vi godt kan stå sammen og glæde hinanden her i Skibet - også selvom vi må gøre det på afstand, forklarer Mette Fanth Schou.

Annonce

Og der er mere

Nu skulle man måske tro, at der snart ikke var mere plads i godteposerne fra juletræsfestudvalget… Men det var der. Nemlig en indbydelse til at deltage i Skibets eget familienisseløb, hvor man via en spændende historie om nissen Lurix, bliver ført gennem byen for at finde bogstaver, som man i sidste ende kan sætte sammen og sende ind på en seddel, der skal lægges i julemandens røde postkasse, som efter sigende skulle være pyntet til den helt store guldmedalje på Stenagervænget.

Godt nok har Skibets borgere ikke kunne samles i hallen omkring juletræet i denne weekend. Men med en godtepose inden for dørene, hvor der ikke blot har været gode sager til de yngste, men noget for alle i familien, har der sikkert været anledning til smil og hygge i mange hjem.


I denne her tid handler det om at stå sammen og vise, at vi gerne vil hinanden. Vi er som lokalsamfund nødt til at hjælpe hinanden, både i gode og dårlige tider

Juletræsfestudvalget


- I denne her tid handler det om at stå sammen og vise, at vi gerne vil hinanden. Vi er som lokalsamfund nødt til at hjælpe hinanden, både i gode og dårlige tider, lyder det afsluttende fra kvinderne i juletræsfestudvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce