Annonce
Ugeavisen Vejle

Skoda Scala: En fornuftig bil med komfort og god plads

Designmæssigt er Skoda Scala også en rap bil; jeg faldt især for modellens bagende og især den sorte bagklap, der får bilen til at skille sig ud i forhold til andre modeller. PR Foto
Der er plads til hele familien i den nye Skoda Scala. Skoda-emblemet og navnet tænker de unge bilister ikke længere over.
Annonce

Vejle: Skoda har med Scala for alvor meldt sig ind i Golf-klassen. Det er nemlig lykkedes importøren at skabe en model, der både er en stationcar og en hatchback. Der er både god plads til passagererne på bagsædet og god plads til hele familiens bagage, hvis man er til bilferier.

Og med 467 liter bagagerumsplads er der endda plads til familiens kæledyr.

Designmæssigt er Skoda Scala også en rap bil; jeg faldt især for modellens bagende og især den sorte bagklap/bagrude, der får bilen til at skille sig ud i forhold til andre modeller.

I kabinen er komforten også god.

Der er tænkt over, at det er en familiebil. Det betyder, at der er god plads til familiens småting. Lofthøjden er overraskende god, benpladsen perfekt og så var testbilen, Skoda Scala 1,6 TDI med 115 hestekræfter, udstyret med såkaldte friskluftdysere, så der selv med fem personer i bilen ikke på noget tidspunkt duftede dårligt i bilen.

Og efter en uge i selskab med frk. Scala må jeg også indrømme, at jeg er vild med Simply Clever, der er Skodas navn for små og større praktiske detaljer, som gør ens hverdagen lettere. Scala byder på flere Simply Clever detaljer end nogen model før den. De sædvanlige er der, som p-billetholderen i forruden, paraplyholder bygget ind i fordøren, kombineret isskraber og dækmønstermåler i tankdækslet, men også bl.a. en skraldespand i døren, flyborde på forsæderyglænene, et net på undersiden af bagagerumshylden, to USB-porte både for og bag, el-styret bagklap og fremad nedfældeligt passagersæde.

Skoda Scala 1,6 TDI 115 hk DSG

Cylindre/slagvolumen ccm: 4/1,598

Maks ydelse/omdr.tal (hk/omdr./min: 115/3250-4000

Maks Drejn.moment/omdr. (hk/omdr./min: 250/1500-3250

Tophastighed: 200

Acceleration 0-100 km/t.: 10,1 sekunder

CO2 g/km: 133-149

Blandet kørsel km/l: 17,5 til 19,6

Pris på testbilen: Godt 250.000 kroner

Annonce

Benzin i stedet for diesel

Selv om jeg godt selv kan lide at skifte gear, havde jeg det fint i selskab med Skodas automatgear DSG, også selv om det betyder en merpris på 20.000 kroner.

Derimod var både fotografen, der kører i en golf med benzinmotor, og jeg enige om, at man skal sige benzinmotor til sin Scala. Som for eksempel Skodas 1,0 TSI 115 hestekræfters benzinmotor med turbo og indsprøjtningssystem med DSG-gear.

Dieselmotoren var ikke speciel kvik, den gav unødvenligt meget støj i kabinen - og den gode nyhed her, er, at man ved at skifte fra diesel til benzin sparer 18.000 kroner. Penge, man med stor fordel i stedet kan bruge på ekstra udstyr.

Annonce

Meget til prisen

Skoda Scala fås, ifølge importøren, til den familievenlige pris af 190.000 kroner. Det skinner igennem, hvis man tager plads i den billigste model.

Jeg vil derfor som nævnt anbefale, at man vælger benzinudgaven og bruger lidt flere penge på komfort og udstyr.

Testbilen, der udstyrs- og sikkerhedsmæssigt befandt sig midt i feltet, kostede godt 250.000 kroner. Den skal konkurrere med biler som Kia Ceed, Opel Astra og Peugeot 308, hvilket Scala bestemt godt kan leve op til.

Sagt med andre ord er det lykkedes for Skoda, hvis missionen var at sætte alle sejl til for at skabe en smart hatchback til både børnefamilien og til den yngre billist.

Og med fem motorer, tre bezinmotorer og to dieselmotorer, rammer Scala da også et bredt publikum

Kabinen er også fornøjelse at tage plads i. PR Foto
Der er plads til hele familien i den nye Skoda Scala, og emblemet med navnet tænker de unge bilister ikke længere over. De kalder bare deres bil for Scala. PR Foto
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Nøgne værker i Havnegade

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Jacob Bank bliver professionel

Ugeavisen Vejle

Tag på snapse-urtetur på heden

Annonce