Annonce
Ugeavisen Vejle

Skolen for Gastronomi, Musik & Design: Besøg på skolen igen muligt

Skolen for Gastronomi, Musik & Design har ikke færre end fire parallelle linjehold inden for madlavning og bager- og konditor-fagene. PR-foto
En hel årgang af unge har siden jul stået og trippet for at komme på besøg på landets efterskoler for at afgøre, hvilken skole de skulle vælge.

Vejle: Der er endnu ikke åbnet op for større informationsmøder, men det er nu muligt at besøge skolen som familie.

Det er budskabet fra Mogens Sønderup, forstander for Skolen for Gastronomi, Musik & Design, der indtil nu har måtte veksle besøgene på skolen i Vinding med virtuelle informationsmøder.

- Vores opfindsomhed på online har været stor,  men erstatter dårligt et møde på skolen, hvor man jo ikke bare hører forstanderen fortælle om det kommende år, men også fornemmer hele stemningen, kigger ind på holdene og snakker med de nuværende elever om deres oplevelser.

- Vi kan nu tage imod et begrænset antal, så nu er det muligt at få gang i tilmeldingerne til skoleåret 2022 og 23, forklarer Mogens Sønderup.

Han nævner, at man med hensyn til sommeren 2021 er fyldt helt op, men at der vil helt sikkert vil være pladser at finde andre steder for dem, der skal afsted allerede nu til sommer.

Stor interesse for mad

Skolen for Gastronomi, Musik & Design har de senere år haft stor søgning på det gastronomiske område, og har i dag fire parallelle linjehold inden for madlavning og bager- og konditor-fagene.

- Ud over at gøre hverdagsmaden spændende, arbejdes der med mad fra alverdens lande som for eksempel indonesisk, japansk, italiensk, fransk, og så har eleverne også sushi, sund fastfood, forskellige typer af brød, cupcakes, hjemmelavet is og chokolade, flødeboller og  bryllupslagkager på menuen, siger forstanderen, der tilføjer, at det også har været en succes, at eleverne prøver at være vært i deres egen restaurant, hvor de kan invitere gæster.

Design er også noget de unge mennesker går meget op i. PR-foto
Annonce

Koncerten uden for huset

Skolens musiklinje har de seneste måneder haft  svært ved at komme ud at spille. Det lysner dog igen og eleverne er netop gået  i gang med at planlægge den kommende turné, hvor de blandt andet skal give en række udendørs koncerter.

- Holdet har hen over vinteren arbejdet med både studieoptagelser og sangskrivning, men det er ikke det samme som at komme ud at møde publikum, forklarer Mogens Sønderup.

E-sportslinjen har ikke opdaget, at der er corona uden for vinduerne, og har brugt tiden til at vinde flere turneringer.

- Men nu begynder hverdagen igen, hvor det også drejer sig om at være i god form, kunne lave nemme og sunde retter, der kan være et alternativ til pizza og anden fastfood, konstaterer Mogens Sønderup.

Endelig er skolens designlinje også populær. Her konstrueres og sys en masse tøj, ligesom der arbejdes med tidens mode og modeshow.

Skolens rundvisninger ligger for tiden på hverdage kl. 10.30 eller kl. 13.30 og interesserede kan blot kontakte skolen telefonisk eller via hjemmesiden www.skolenfor.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Skyttehuset får livvagt

Annonce