Annonce
Ugeavisen Vejle

Skovejere i Vejle: Hold din hund i snor

Vejle Kommune søsætter i samarbejde med bestyrelsen for Vejle Ådal & Fjord kampagnen "Hund i snor - gør mig tryg". Den skal øge forståelsen for, at hunde skal holdes i snor ude i naturen.

Vejle:

Når du har en hund med ud i naturen, skal den holdes i snor.

Pludselig kan den nemlig få færten af for eksempel en hare, og så stikker den af - også selv om du mener, du har styr på den. Inderst inde er hunden et rovdyr, der må følge sine urgamle jagtinstinkter.

Annonce

- Vi mærker tydeligt problemet med løse hunde i naturen, og der er en stigning i antallet af klager. Der er problemer med stresset vildt i skove og ådale, husdyr i indhegninger, og så er der rigtigt mange mennesker, som er utrygge ved løse hunde, når de er ude at vandre i naturen, siger Karl Erik Lund, formand for Natur- og Miljøudvalget i Vejle Kommune, i en pressemeddelelse.

Så nu slår Vejle Kommune, i samarbejde med bestyrelsen for Vejle Ådal & Fjord, på tromme for, at alle hunde skal holdes i snor i naturen. Der er sat meterhøje skilte op med budskabet.

Det handler om tryghed

I hundekampagnen fortæller forskellige lokale borgere om problemer med løse hunde i naturen. En af dem er Jens Jørgen Erichsen, der er formand for bestyrelsen i Vejle Ådal & Fjord, og selv holder køer:

- Jeg er glad for, at vi får sat fokus på problemet. Med vores kampagne "Hund i snor - Gør mig tryg" appellerer vi til, at hundeejerne udviser god stil og er med til at skabe tryghed for både husdyr, vildt og mennesker. Vi har eksempelvis set, hvor galt det kan gå, hvis koen vil beskytte sin kalv og dermed kan komme til at skade hundeejeren, fortæller Jens Jørgen Erichsen i pressemeddelelsen.

Han påpeger, at det, udover at være god stil, også er lovpligtigt at holde sin hund i snor i naturen. Bødeforlægget fra politiet er på 2.000 kroner.

Her opfordrer skovejer Henrik Korsholm folk til at holde hundene i snor. PR-foto
Annonce

Frihed i hundeskoven

I hundeskovene må du derimod lade din hund løbe frit.

- Der er faktisk mange fine hundeskove fordelt ud over hele Vejle Kommune. Her kan du vandre frit med din hund. Det er dog under forudsætning af, at du har såkaldt "fuldt herredømme" og kan standse din hund, så den ikke generer andre gæster, hunde eller det vilde dyreliv, siger Finn Lillethorup, naturvejleder ved Økolariet i Vejle Kommune.

Hund i snor - Gør mig tryg

Kampagnen "Hund i snor - Gør mig tryg" er lavet af Vejle Kommune i samarbejde med bestyrelsen for Vejle Ådal & Fjord.

Kampagnen kører igennem foråret 2021. Med blandt andet film på de sociale medier, en digital hundeside og en øget skiltning ude i naturen appelleres til, at hundeejere viser hensyn og skaber tryghed for både dyr og mennesker, når de færdes ude i naturen.

Samtidig skal alle kende til reglerne for at færdes med sin hund i naturen. Se mere på Vejle.dk/hundinaturen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Skyttehuset får livvagt

Annonce