Annonce
Ugeavisen Vejle

Skriver bog om homoseksuelle drenge

Irma Lauridsens nye bog handler om homoseksualitet. Forfatteren håber blandt andet, at bogen kan være med til at give unge mod. PR-foto
Ugeavisens brevkasseredaktør udgiver en ny ungdomsbog. Romanen heder "Drengen der skulle være en anden".
Annonce

Vejle: Mandag sendte Irma Lauridsen sin nye bog "Drengen der skulle være en anden" på gaden. Mange kender sikkert Irma Lauridsen fra Ugeavisen Vejles brevkasse, hvor hun i årevis har taget stilling til læsernes problemer; alt fra kærlighedsproblemer og midtvejskriser til mobning og stofmisbrug.

Irma Lauridsens nye roman handler om to 15-årige drenge, der forelsker sig i hinanden.

- Et tema, jeg ikke tit ser i ungdomsbøger, lyder det fra forfatteren.

- Min hensigt med bogen er at give de unge mod. Unge, som føler sig anderledes end flertallet. Mod til at vise sig som præcis det menneske, de er. Men også at forstå mangfoldigheden blandt os alle sammen - og pligten til at acceptere og respektere hinanden med alle de "udsving", der kan være, siger Irma Lauridsen i en pressemeddelelse.

Bogens handling

Da August opdager, at han er forelsket i Carl, og Carl i ham, bliver han rystet. Er han homoseksuel? Det, hans far kalder bøsse, og som han hader.

Skønt August og Carl holder forelskelsen hemmelig, ser Augusts far dem en dag kysse hinanden. Og så bryder helvede løs! Kontakten til Carl bliver forbudt, og August kontrolleres konstant. Hvilket bevirker, at han efterhånden ikke mere føler, han har en plads i hverken sin familie eller i livet.

I skolen bliver han pludselig kaldt homo, og en dag udsat for et voldsomt overgreb.

Har han overhovedet en eneste ven mere?

Annonce

Kan ende fatalt

Irma Lauridsen vil gerne skrive bøger, der giver de unge noget at tænke over. I dette tilfælde altså om August og Carl, der falder for hinanden.

- Den slags forhold skaber, for enkelte drenge, måske ikke den helt store ballade - mens det kan blive et jordskred for andre. Et tabu, der frem for alt skal holdes hemmeligt. Og som familien også holder hemmeligt – eller endog modarbejder af alle kræfter, mens den unge føler sig helt forkert. Måske bliver den unge mere eller mindre afvist af familien, hvilket kan ende fatalt, lyder det fra Irma Lauridsen.

Ungdomsbogen, der også kan læses af voksne, er på 223 sider.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce