Annonce
Ugeavisen Vejle

Skuffet godsejer kan blot se til, mens Banedanmark tonser over lille bro med tonstunge lastbiler: 'Det måtte jeg jo ikke'

Lige nu buldrer tonstunge lastbiler på over 50 tons over broen, fire i timen. Godsejer Hans Henrik Algreen-Ussing fik nej til at passere broen med fire lastbiler med træstammer. Foto: Flemming Larsen
Godsejer undrer sig over afslag på fire vognlæs med træstrammer. Nu kører der masser af lastbiler over broen med over 50 tons sand og grus, fordi der skal etableres en ny vej.

Vejle: 25 gange så mange lastbiler læsset med over 50 tons sand og grus, der skal bruges i forbindelse med etablering af en nye vej mellem Skibsholtvej og Ulbækhusvej.

Så mange lastbiler, i forhold det antal som godsejer Hans Henrik Algreen-Ussing gerne ville have passeret broen med, kører der i denne tid over banebroen på Ulbækhusvej. Og det undrer godsejeren.

Broen, der ejes af Banedanmark, må højst benyttes af køretøjer op til 32 tons.

Annonce

Mindst 100 vognlæs

- Jeg spurgte i sommer Banedanmark om dispensation til at køre over broen fire gange med træstammer, der skulle sælges. Det fik jeg nej til. Og derfor undrer jeg mig nu over, at man i forbindelse med etableringen af den nye, kommende vej i området har givet Banedanmarks entreprenør tilladelse til at benytte broen.

- Der er tale om vognlæs med sand og grus til vejen. Og der er tale om mere end 100 læs, forklarer Hans Henrik Algreen-Ussing, der ikke forstår det afslag han fik.

I svaret til godsejeren var svaret nej, fordi broen allerede var maksimal vægtudnyttet.

- De mange læs er trods alt mange flere end mine fire, siger Hans Henrik Algreen-Ussing med et glimt i øjet.

Der etableres nu en helt ny vej. Beboerne mener her, at man burde have fjernet den gamle bro og erstattet den af en ny bro i stål. Foto: Flemming Larsen
Annonce

Kan være svært at forstå

Banedanmark erkender, at forskellen på de to svar kan være svær at forstå, og avisen ville da også gerne have haft et svar på, hvordan man kan tillade, at de mange lastbiler på godt 50 tons fra Banedanmarks egen entreprenør kan passere banebroen, når man kort forinden havde givet afslag på, at godsejer Hans Henrik Algreen-Ussing fire lastbiler med træstammer måtte køre over broen.

Avisen bad om svar på spørgsmålet i en mail 16. december, og har efter at have været i telefonisk kontakt med Banedanmarks presseafdeling tre gange, nu fået svar på henvendelsen.

I et skrifteligt svar til avisen hedder det, at man naturligvis gerne vil svare og at man er i gang med at undersøge sagen.

- Det trækker desværre lidt ud på grund af stor travlhed i hele organisationen i øjeblikket. Jeg kan derfor ikke love dig et svar før jul, men hvis du kan gemme din historie til efter jul, så vil vi prøve at vende tilbage med et svar der, hedder det fra Banedanmark.

Sagt med andre ord: Banedanmark har kun tid til at svare på, at de ikke har tid til at svare.

Annonce

Skal fjernes

Til gengæld har godsejeren fået et svar fra Banedanmark Anlæg og Planlægning i Fredericia.

Heraf fremgår, at Banedanmarks entreprenør har fået dispensation til kørslen med større køretøjer, fordi der er tale om en såkaldt "betinget kørsel" over broen.

Ifølge Banedanmarks rådgiver er broens bæreevne tilstrækkelig.

Samtidig skriver Banedanmark Anlæg og Vej i Fredericia til godsejeren, at "med til historien hører ligeledes, at broens resterende levetid er begrænset, idet vi åbner en ny bro".

Annonce
Ugeavisen Vejle

Der blev fyret 15.000 klimakroner af om året: Nu kan Stefan drikke rødvin for pengene

Annonce
Ugeavisen Vejle

Vejles svar på Emil fra Lønneberg sørgede for at byens udsatte fik deres livs bedste måltid

Annonce
Ugeavisen Vejle

Sådan sparer Laila 18.000 kroner om året: Nu er der plus på kontoen, selvtilliden er vokset, og vejlenseren har øget chancen for et liv uden skranteår

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Alice lader dine drømme gå op i guld: Ny guldsmed i byen skaber personlige vielsesringe og mere til

Ugeavisen Vejle

Så mange vil gerne drive ishusene ved to af Vejles strande: Sikærs forslag har skubbet efterspørgslen i vejret

Ugeavisen Vejle

Ny og helt anderledes restaurant åbner på Vejles gågade: Restauratør vil give gæsterne et show ved bordet

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Stort optog i Nørregade

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: I would prefer not to

Ugeavisen Vejle

Musvitten - mejsen med det sorte slips

Ugeavisen Vejle

Statens Serum Institut har øje på Vejles unge: Trekantområdet topper kedelig liste, og det handler om sex

VEJLE

Nyt spisested på markant hjørne: Du skal købe mindst tre pizzaer ad gangen - til gengæld kommer de i en flot, gul æske

Annonce