Annonce
Ugeavisen Vejle

Slut med cykling og golf: 'Husk at sved og snot er den værste smittevej'

De 18 huller i og omkring Munkebjergskoven er fortsat lukket for medlemmerne på grund af smittefare. Det ærgrer Vejle Golf Clubs manager, Bo Vaaben, som onsdag var klar til at åbne den ene af banens tre sløjfer efter en lang lukning på grund af vedvarende regn. Men klubben respekterer og følger anbefalingerne fra Dansk Golf Union. Arkivfoto: Mette Mørk
Vejle Golf Club valgte onsdag ikke at genåbne banen efter måneders regnlukning. De lokale cykelklubber har også droppet fællestræningen indtil videre.
Annonce

Vejle: Områdets idrætshaller og fodboldbaner har længe været lukket land for de lokale idrætsudøvere, og i sidste uge lukkede Vejles bridgeklubber, bingohaller og andre indendørs foreninger også aktiviteterne ned.

Nu rammer coronakrisen også de udendørs fritidsaktiviteter, hvor der ikke er direkte fysisk kontakt som i fodbold og håndbold.

De vejlensiske cykelklubber lukkede i sidste uge for al træning og fælleskørsel. Det gælder både Vejle Cykel Motion, Vejle Cykel Klub og Mountainbike Club Vejle.

"Vi opfordrer jer alle til at indstille al træning og øvrige aktiviteter i klubben 14 dage fra den 12.3 2020. På den måde vil vi i Vejle Cykel Motion bidrage til at forebygge smittespredning af coronavirus. Og til dem, der kører selv i små grupper ude på landevejen: Tænk på, at sved og snot er den værste smittevej," skriver Vejle Cykel Motions formand Heinrich Gæbe til medlemmerne.

Til dem, der kører selv i små grupper ude på landevejen: Tænk på, at sved og snot er den værste smittevej.

Heinrich Gæbe, formand for Vejle Cykel Motion, på klubbens hjemmeside

Annonce

Hellere for meget end for lidt

I en anden stor vejlensisk forening må medlemmerne også droppe at møde op med udstyr og få plejet lysten til at få motion i det fri.

Bestyrelsen i Vejle Golf Club besluttede onsdag at lukke for alle aktiviteter på anlægget i Munkebjergskoven.

Medlemmerne har længe været forvist fra banerne, men det skyldes den regnvåde vinter, og netop onsdag var der udsigt til, at den ene af banens tre ni hullers sløjfer, Sletten, skulle genåbnes efter mere end en måneds lukning.

Men genåbningen er droppet på grund af coronavirussen, selvom golfspillere har rigeligt med plads til at holde afstand til hinanden.

- Vi har valgt at lukke, for vi følger anbefalingerne fra Dansk Golf Union, og den anbefaling, der også er kommet fra Vejle Kommune. Vi vil - som statsministeren har sagt - hellere senere kunne kigge tilbage og sige, at vi gjorde for meget end for lidt, siger manager i Vejle Golf Club, Bo Vaaben.

Annonce

Golf er en social sport

Men netop på en golfbane er der god mulighed for at holde afstand mellem hinanden samtidig med, at man er ude i det fri. Hvorfor er det alligevel nødvendigt at lukke banen?

- Som Dansk Golf Union siger det, er golf en social sport. Folk mødes på teesteder, på parkeringspladsen og andre steder, og de går forbi hinanden. Vi kan heller ikke holde omklædningsrummene lukkede, hvis vi fortsat har banen åben. Derfor har bestyrelsen taget beslutningen, siger Bo Vaaben.

I har længe haft banen lukket på grund af den vedvarende regn og det bløde underlag. Er det en fordel for banen, at I nu fortsat kan holde golfspillerne væk fra de 18 huller?

- Vejret har ikke været en medspiller, men onsdag var vi klar til at åbne Sletten, og vi havde hellere været i en situation, hvor medlemmerne følte, at de fik noget for deres kontingent. Hvis du er medlem af en golfklub, er det, fordi du gerne vil ud at spille, siger manageren.

Derfor lukker landets golfbaner

Dansk Golf Union anbefaler, at landets golfklubberne lukker deres klubhuse, indstiller spillet på golfbanerne og brugen af træningsfaciliteter, foreløbig frem til 30. marts.

Det begrunder unionen med følgende argumenter:

"Golfsporten må tage et samfundsansvar og gøre alt, hvad vi kan i denne svære situation, og vi må alle huske på, at golf ikke er en nødvendighed.

Nogle vil argumentere for, at der fortsat kan spilles golf, da vi ikke nødvendigvis forsamles mere end 10 personer og golf spilles udendørs. I DGU mener vi, at vi i videst mulig omfang bør bidrage til at mindske smittespredningen i det danske samfund. Selvom det er fristende at holde åbent for spil med en række restriktioner for at mindske smittespredningen, så mener vi ikke, at tiden er inde til at løbe denne risiko.

Dansk golf vil stå i en ugunstig situation, hvis vi potentielt har bidraget til smittespredning, når nu vi har en anden mulighed. Samtidig har vi rigtig mange ældre golfspillere blandt vores primære målgruppe, hvorfor vi bør tage et yderligere hensyn i forhold til andre områder i samfundet.

Det vil igen blive tid til golf, når situationen er under kontrol, men for nu anbefaler DGU, at vi indstiller vores fantastiske idræt."

Annonce

Ukendt tidshorisont

Banens lukning berører ikke greenkeeperstaben, der fortsætter arbejdet med at pleje banen og effekture den langsigtede drænplan, som skal forbedre de mest udsatte huller på anlægget.

Hvor længe medlemmerne må holde bags og køller i ro, tør Bo Vaaben ikke spå om i den nuværende situation.

- Frygten er, at påsken også er gået, før vi kan åbne banerne. Hvordan er udviklingen med corona, og hvad kommer der af nye udmeldinger fra regeringen? Det må vi afvente og se, siger Bo Vaaben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce