Annonce
Ugeavisen Vejle

Smæk for skillingerne: Bokselandskamp i Vejle

Lars Kristensen ser frem til at se landsholdets boksere gå i ringen i Vejle 26. oktober. De møder den stærke boksenation Tyskland. Foto: Lars Saugbjerg
Danmarks bedste boksere møder Tyskland i Rosborg Hallen den 26. oktober. Der er fri entré for alle under 18 år.
Annonce

Vejle: Øjnene stråler, udtrykket er vildt, svedperlerne skinner på huden, og åndedrættet er heftigt. Der er noget primitivt over boksning. Samtidig er det en kompleks sportsgren, hvor kæmperne ikke kun har brug for store muskler. Teknikken og den indre styrke tæller, og det samme gør stemningen i boksearenaen, tilråbene og trænernes opbakning.

Første runde, ding. Kapow og småkage, et hak i tuden og smæk for skillingerne. Har du endnu ikke oplevet en boksekamp fra ringside, er det nu, du skal slå til. Der er bokselandskamp i Vejle lørdag 26. oktober i Rosborg Hallen.

- Vejle er blevet udnævnt som fast hjemmebane for det danske bokselandshold. Det er vi ret stolte af, siger Lars Kristensen, BK Wedala i Vejle.

Modstanderen for det danske landshold er Tyskland.

- Det er et stort setup med 50 hjælpere. Der er 10 kampe i vægtklasser fra 60 kilo til supersværvægt, hvor bokserne vejer 91 kilo og derover. Man kan godt glæde sig; det er nogle tunge drenge, smiler Lars Kristensen.

Bokselandskamp i Vejle

Sted: Rosborghallen, Vestre Engvej 61.

Dørene åbnes klokken 16 og allerede fra klokken 17 starter forkampe med lokale Vejleboksere i ringen.

Det er muligt at købe mad og drikke.

Klokken 19 er der landskamp. Underholdning i pauserne.

Landskampen arrangeres i samarbejde med Vejle Kommune.

DaBU, Danmarks Bokseunion, samarbejder med DR om projekt "Landskampen" og DR er med i Vejle og transmitterer landsholdets hjemmekampe, der vises på DR TV.

Annonce

Plads til 1000

Ved en bokselandskamp er det bedst ud af 10 kampe.

- I Vejle kan man opleve én U19 kamp og én pigekamp. Resten er herreelite uden hjelm, fortæller Lars Kristensen.

10 boksere stiller altså op for Danmark. Tre af dem er udtaget fra den lokale bokseklub i Vejle, BK Wedala.

- Sidst vi mødte Tyskland, fik vi en stor røvfuld. Vi tabte 8-2. Denne gang skulle det jo gerne ende omvendt, selvom det bliver svært. Tyskland er et stort land, og dermed er der også mange dygtige boksere. Men vi håber på stor opbakning i hallen.

Billetter kan købes i forsalg for 50 kroner via billetto. Børn og unge under 18 kommer gratis ind.

- Alle børn bliver udstyret med klapstænger, og vi håber, at hallen kommer til at syde af landskampstemning. Vi vil naturligvis gerne have fuldt hus; hallen er godkendt til 1000 personer. Ved de jyske seniormesterskaber var vi 850 til finalen, og kan vi nå samme antal, er vi meget tilfredse. Og det vil også være et godt signal at sende til Danmarks Bokse Union, siger Lars Kristensen, der i øvrigt fremhæver et godt samarbejde med Vejle Kommune.

Klokken 17 er der forkampe. Klokken 19 begynder landskampene. Ingen ved, hvornår sidste slag er slået. Måske går alle kampe tiden ud, måske er der knockout i første runde.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Nøgne værker i Havnegade

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Jacob Bank bliver professionel

Ugeavisen Vejle

Tag på snapse-urtetur på heden

Annonce