Annonce
Ugeavisen Vejle

Kursus hjælper par igennem ferieudfordringerne

Ferie kan være med til at presse parforholdet. For femte gang samarbejder flere af Vejles kirker om et såkaldt PREP parkursus. PR-foto
Det er femte gang at flere af Vejles kirker samarbejder om et såkaldt PREP parkursus, som udbydes af Center for Familieudvikling.
Annonce

Vejle: En lang sommerferie kan være en udfordring for parforholdet. Samtidig med at man kommer ned i gear, begynder man at kunne mærke sig selv og hinanden. Lige her kan livets udfordringer pludselig poppe op som badedyr i den varme svømmepøl. Og sådan skulle det slet ikke være. Ferien skal være god tid til hygge, venner, mad og intimitet. Selvfølgelig skal problemer løses, men de fleste udfordringer i parforholdet falder til ro efter god kommunikation. Det er sådanne kommunikationsredskaber, et PREP kursus tilbyder.

Det er femte gang at flere af Vejles kirker samarbejder om et såkaldt PREP parkursus, som udbydes af Center for Familieudvikling. PREP står for Prevention and Relationship Enhancement Program eller lidt frit oversat: Praktiske Redskaber til et Engageret Parforhold.

Kurset foregår også denne gang på Lukasskolen, Grundet Bygade 17 i Vejle.

Det er netop de praktiske redskaber, som blev fremhævet af kursisterne efter det seneste kursus.

- De enkle og praktiske eksempler på, hvordan man taler sammen, har været vanvittig inspirerende, fortæller et af de par som deltog sidst.

Et andet par understregede, at de netop tilmeldte sig kurset for at gøre deres gode parforhold endnu bedre.

- Vi fik opfyldt vores forventninger og samtidig var kurset ligesom en anderledes måde at have en date, fortæller parret.

Annonce

Ikke parterapi

Evalueringen understreger, at parkurset er et undervisningstilbud eller et kommunikationskursus for par, som ikke skal forveksles med parterapi. Kurset er et fast program, der stammer fra University of Denver i USA. Det er videreudviklet af Center for Familieudvikling på basis af mere end 30 års forskning i, hvad der hæmmer og fremmer et parforhold, hvor begge parter trives.


Faktisk kan man som par med nogle enkle kommunikationsgreb og god vilje finde en anden og bedre vej end at gå fra hinanden

René Ottesen


Præst René Ottesen, som er én af drivkræfterne bag PREP i Vejle fortæller, at kurset denne gang er placeret umiddelbart efter sommerferien for at give par redskaber til at håndtere de udfordringerne, sommeren har budt på og samtidig få nogle erfaringer, som gør parforholdet stærkere.

- Antallet af skilsmisser synes at vokse hen over efteråret. Men faktisk kan man som par med nogle enkle kommunikationsgreb og god vilje finde en anden og bedre vej end at gå fra hinanden, og samtidig samle sig nogle gode erfaringer. Det vil vi gerne hjælpe med til på det kommende PREP-kursus, fortæller René Ottesen  i en pressemeddelelse.

Undervisere på kurset bliver sygeplejerske Irene Ottesen, sygeplejerske Hanne Funch Nielsen og præst René Ottesen, som alle er certificerede undervisere på PREP parkurser. Kurset afvikles onsdag 2. september, onsdag 9. september og lørdag 19. septeember.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce