Annonce
Ugeavisen Vejle

Snart er der julelys over Vejle

Projektleder i Ewii Andreas Thoustrup var på en uvant opgave, da han mandag morgen steg højt til vejrs for at hænge lys på Vejles store juletræ. Foto: Mette Mørk
I weekenden blev guirlanderne hængt op over gaderne, og mandag morgen gjaldt det juletræet på Rådhustorvet.
Annonce

Vejle: På søndag er det alvor. 1. december kommer julemanden til Vejle - og så skal alt være klart.

Derfor var folk fra energiselskabet Ewii på weekendarbejde. Fredag, lørdag og søndag sørgede de for, at julebelysningen blev hængt op over Vejles gader. Mandag morgen var det så Jesper Therkelsens og Andreas Thoustrups tur til at komme i højden.

- Det er første gang, jeg er med til at hænge julelysene på det store juletræ på Rådhustorvet, fortalte sidstnævnte, inden han startede sin rejse mod toppen af juletræet i den medbragte lift.

Træet tændes klokken 14

  • I år venter Vejle til allersidste øjeblik med at tænde julebelysningen.
  • Julemanden kommer først til Vejle på søndag 1. december. Til gengæld ankommer han med stil. Kane og båd er skiftet ud med helikopter.
  • Efter planen lander manden i rødt klokken 13.30 på Havnepladsen. Derfra går turen i optog ad Havnegade, Dæmningen, Nørretorv og gågaden til Rådhustorvet, hvor julelyset tændes klokken 14.
Annonce

Trykker på knappen

Til dagligt har Andreas Thoustrup som projektleder ansvaret for gadebelysningen i Vejle, men her i juletiden følger der andre opgaver med. Ewii står for at hænge julebelysningen op i Vejle, Børkop og Egtved.

Mens Andreas Thoustrup havde debut som julelyspåhænger, har hans makker Jesper Therkelsen prøvet det mange gange før:

- Jeg tror, det er syvvende eller ottende gang, konstaterede han.

Jesper Therkelsen har et endnu vigtigere job. Det er ham, der lidt skjult skal sørge for at trykke på knappen, når der med borgmesteren i spidsen tælles ned ved den store juletræstænding med julemand, nisser og forventningsfulde børn og voksne på et fyldt Rådhustorv.

Annonce

Lange lyskæder

Med sin efterhånden store juleerfaring er Jesper Therkelsen også manden, der ved, at man skal holde godt øje med, hvilke guirlander man får med, når der skal hænges belysning op over gaderne:

- Der er stor forskel på, hvor lange de er. I Vestergade er de længst, og i Kirkegade og Vissingsgade meget kortere, kunne Jesper Therkelsen berette, inden han gik i gang med at lede efter de nødvendige stik, så de 12 meter lange lyskæder kunne få strøm.

Ved otte-tiden i morges lå den store stjerne fortsat og hvilede sig på bænken ved Rådhustorvet - men snart knejser den på toppen af juletræet. Foto: Mette Mørk
I år er træet lige knap så højt, som det plejer, men det er til gengæld bredere. lød bedømmelsen fra fagfolkene fra Ewii. Foto: Mette Mørk
Jesper Therkelsen (til venstre) har efterhånden en vis rutine i at placere de 30 lyskæder på træet. Hver af de kæder, Andreas Thoustrup står med, er 12 meter lang. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Bare vi ikke er til grin

Annonce