Annonce
Ugeavisen Vejle

Sparekassefond har uddelt det laveste beløb siden fondens start: Men fonden bliver rigere

Skibslauget Jelling Orm var blandt modtagerne af en sum penge fra Jelling Sparekasses Fond i 2020. Arkivfoto: Mette Mørk
I løbet af 2020 har Jelling Sparekasses Fond støttet lokalområdet med en trekvart million kroner. Beløbet er det laveste siden fondens etablering i 2007.

Uddeling: Det er ikke mangel på penge eller vilje, der gør, at Jelling Sparekasses Fond i 2020 uddelte det laveste beløb siden dens oprindelse i 2007.

Men faktisk har fonden aldrig uddelt mindre end 725.701,25 kroner, som var tilfældet i 2020.

Ligesom meget andet, der har afveget fra normalen det seneste år, er det også coronasituationen, der har spillet en væsentlig rolle i fondens arbejde.


Det er i den grad noget, vi kommer til at mærke i vores pengetank.

Formand Erik Bendixen om fusionen


Det forklarer Erik Bendixen, der er formand for Jelling Sparekasses Fond. I en pressemeddelelse udtaler han:

- Det har også for fonden været et år, som er påvirket af coronasituationen. Aktiviteten i forenings-og kulturlivet har været droslet voldsomt ned, og det er jo der, vi ofte støtter. Vi har haft det laveste antal modtagere af støttekroner siden vores start i 2007, og støttebeløbet har heller ikke været lavere siden fondens start. Det til trods for, at vi i nogle tilfælde har hjulpet foreninger med drift-lignende ting, som vi ellers normalt ikke gør, men der er foreninger, som ikke har haft en chance i år, da alle arrangementer måtte aflyses.

De 725.701,25 kroner er fordelt på 23 lokale foreninger og aktiviteter.

Annonce

Flere penge end nogensinde før

Fonden opstod i 2007 i forbindelse med Jelling Sparekasses sammenlægning med Den Jyske Sparekasse.

Her 13-14 år senere er der nyt på denne front, fordi Den Jyske Sparekasse er ved at fusionere med Vestjysk Bank, hvilket kommer til at påvirke den lokale sparekassefond ganske betydeligt. I den positive retning vel at mærke.

Trekvart million uddelt til disse foreninger

  • Jelling og omegn: Jelling Bridgeklub, Jelling Golfklub, Gormshallen, Jelling Heritage, Skibslauget Jelling Orm, Lokalhistorisk Forening for Jelling Sogne
  • Give og omegn: Thyregod Vester Borgerforening, Thyregod Fritidscenter
  • Egtved og omegn: Den Selvejende Institution Nørup Sognegård, Roberthus Kreative Værksteder, ASG&I Gymnastik, Bredsten IF Floorball
  • Vejle og omegn: Vejle Håndbold Klub, Grejs-Dalen Idrætsklub, Vejle Roklub, Saltvandsfiskeren, Engum Ungdoms-og Idrætsforening, Jul i Fællesskab
  • Hedensted Kommune: Aale Ungdoms-og Idrætsklub, Flemming Spejderne, Hedensted Gymnastikforening
  • Horsens Kommune: Egebjerg Idrætsklub, Karate Center Horsens

- Det er i den grad noget, vi kommer til at mærke i vores pengetank. Fusionen udløser et engangsbeløb til fonden på 7.042.500 kroner, og derudover giver en omplacering af 9 millioner kroner fra vores grundkapital en markant bedre årlig forrentning, så jeg har et stort håb om, at vi fremadrettet får nogle gode ansøgninger, for vi har aldrig haft så mange midler at dele ud af, som vi har nu, forklarer Erik Bendixen.

Fondens grundkapital er på 50 millioner. Grundkapitalen er bundet, men forrentningen af de 50 millioner bruges til at støtte almene formål i Jelling Sparekasses daværende markedsområde, hvilket vil sige livet i og omkring byerne Jelling, Vejle, Horsens, Thyregod, Hedensted og Egtved.

For at få tilskud fra fonden er det vigtigt, at foreningernes projekter eller aktiviteter rimer på ord som nyskabelse, frivillighed, fritid, idræt, sport, børne- og ungdomsarbejde samt kulturelle og sociale tiltag.

Normalt giver fonden ikke tilskud til drift, rejser, uddannelse, virksomheder eller politiske og religiøse formål.

Her i svinget på hjørnet af Gormsgade i Jelling ligger Den Jyske Sparekasse, som Jelling Sparekasse har været en del af siden 2007. Snart skifter banken navn til Vestjysk Bank. Arkivfoto: Anders Kynde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce