Annonce
Ugeavisen Vejle

Spiderman er tilbage: Endelig åbner Lido Biograferne og caféen - husk mundbind og coronapas

Henrik Daugaard, Lido Biograferne, ser frem til genåbningen - og til at Spiderman igen spinder på det hvide lærred. Arkivfoto: Lars Saugbjerg
Lido Biograferne er klar til genåbning søndag. På programmet venter Spiderman, der kun nåede at spinde tre dage før jul. Lido Caféen er også klar til igen at modtage gæster.

Vejle: Endelig! Søndag kan du igen slå dig ned i biografsalens mørke. Alle biografer bliver genåbnet 16. januar til stor glæde for blandt andre biografdirektør Henrik Daugaard, Lido Biograferne i Vejle.

Direktøren har under nedlukningen ikke lagt skjult på, at han har fundet restriktionerne tåbelige. Men nu lyser filmlærredet op igen.

- Og det bliver naturligvis med Spiderman, som kun nåede at spille i tre dage. Der var fuld knald på filmen inden nedlukningen, og i åbningsdagene slog den faktisk selveste Bond. Cirka 3200 gæster nåede at se Spiderman i Lido; det er virkelig mange, og vi måtte tage små film af programmet for at køre Spiderman i flere sale, fortæller Henrik Daugaard.

Annonce

Spiderman er på ingen måde færdig. Fra søndag vil også House of Gucci, Skyggen i mit øje, The King's Man, Venom og Ghostbusters køre videre. En række animationsfilm er også stadig på programmet.

- Vi fortsætter, hvor vi slap, næsten. Hvidstengruppens premiere er udsat. De gode film står jo lidt i kø, og filmselskaberne ønsker ikke, at filmene "klumper" sammen, siger Henrik Daugaard, der tilføjer, at vinterferien ser ud til at blive uden sidestykke.

- Starten af februar - og vinterferien bliver meget spændende filmmæssigt. For ikke at tale om marts...

Mistede tre millioner i omsætning

Når du vil se film på det store lærred skal du huske mundbind og coronapas.

- Vi kan uden problemer håndterer disse restriktioner. Det har vi prøvet før. Vi laver i øvrigt et ekstra tiltag for at imødekomme gæster, der måtte føle sig utrygge. Vi laver tomme sæder mellem bestillingerne, så ingen kommer til at sidde tæt på fremmede, siger Henrik Dauggard, der tilføjer, at man må tage mundbindet af, når man har sat sig til rette.

Biografdirektøren mener ikke, at det kan lade sig gøre at indhente det tabte.

- Juleferien kommer jo ikke igen, så det løb er kørt. Det er omkring 30.000 kunder, jeg er gået glip af under den seneste nedlukning, svarende til en omsætning på omkring tre millioner kroner, fastslår Henrik Daugaard.

Annonce

Stemningen i caféen

Som omtalt her i avisen valgte ejeren af Lido Caféen, restauratør Lars Berggreen, at tage imod en frivillig nedlukning i december, nemlig da biografen blev tvangslukket.

Lars Berggreen, indehaver af Lido Caféen, er klar til genåbning. Foto: Flemming Larsen

- Caféens gæster havde vænnet sig til mundbind, coronapas og areal og afstandskrav. Gæsterne forsvandt i forbindelse med lukningen af Lido Biograferne. Og da jeg samtidig mistede mine selskaber og leveringer til Vejle Musikteater, valgte jeg at lukke.

- Men lige så hurtig jeg var til at lukke, lige så hurtig er jeg nu til at åbne igen. Og selv om jeg ikke får alle mine gæster tilbage i et hug, glæder jeg mig til igen at holde åbent, siger Lars Berggreen.

Samtidig håber han, at de sidste restriktioner snart fjernes.

- Jeg ser i hvert fald frem til at kunne holde åbent for fuld skrue igen - både med selskaber og mad ud af huset, siger restauratøren.

Annonce
Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Stort optog i Nørregade

Annonce
Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: I would prefer not to

Annonce
Ugeavisen Vejle

Musvitten - mejsen med det sorte slips

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Statens Serum Institut har øje på Vejles unge: Trekantområdet topper kedelig liste, og det handler om sex

VEJLE

Nyt spisested på markant hjørne: Du skal købe mindst tre pizzaer ad gangen - til gengæld kommer de i en flot, gul æske

Ugeavisen Vejle

Ny forretning i Vestergade: Her er stilen helt anderledes end dansk

Ugeavisen Vejle

Tag med til Mellemøsten i Vejle: Fem stærke bud på ting til boligen - udvalgt af Nader Hassan Ibrahim

Tørring Folkeblad

Gadepræst fortæller om sit arbejde ved kirkecafé

Ugeavisen Vejle

Nu pilles dødsdømte ejendomme ned: De må vige pladsen for 110 spritnye lejligheder i midtbyen

Ugeavisen Vejle

På café i en smart bybil for Mokkaens skyld

Annonce