Annonce
Ugeavisen Vejle

Støt andre til at forblive ude af misbrug

Alle kan få brug for en hjælpende hånd. Vil du være en del af Peer-fælesskabet, så kontakt kommunen. Modelfoto: Colourbox
Som frivillig Peer-mentor får du mulighed for at gøre en stor forskel for et andet menneske.
Annonce

Vejle: Recovery College Vejle og Psykiatrifonden har sammen videreført et projekt, som støtter mennesker, der lige er kommet ud af et misbrug. Projektet er kendt som "Peer-fællesskabet". Peer betyder oversat: Ligemand. Støttemetoden går i al sin enkelhed ud på, at en person, som er sluppet ud af sit misbrug for minimum et år siden, støtter en anden, som først lige er kommet ud af sit misbrug.

Formålet er at undgå tilbagefald, forebygge ensomhed og give støtte til at opbygge et netværk uden for misbrugsmiljøet.

Personerne bliver matchet ud fra egne ønsker, og i forløbet mødes de efter aftale i en periode på seks måneder med mulighed for at forlænge yderligere tre måneder, hvis begge ønsker det.

Det er selvfølgelig forskelligt, hvilke aktiviteter deltagerne mødes omkring, men det kan være alt fra fælles madlavning og cafébesøg til gåture og sportsaktiviteter.

Som mentor skal man være minimum 18 år og have personlig erfaring med at komme ud af et alkohol- og/eller stofmisbrug. Derudover skal man have været ude af misbrug i mindst et år.

Peer-fællesskabet

Peer-støttemodellen går ud på, at et menneske, der har haft et misbrug af enten alkohol eller stoffer, men som nu er nået dertil i sit liv, at vedkommende er fri af misbruget og har lært at takle det, støtter en anden, som først lige er blevet stoffri eller alkoholfri.

Kommende Peers eller Peer-mentorer kan kontakte nedenstående og blive klogere på, hvad Peer-fællesskabet handler om, og hvordan man kan tilmelde sig.

Projektleder i Vejle Kommune, Ninette Thorarinsson kan kontaktes på 2026 4577 eller mail nitho@vejle.dk.

Uddannelsesansvarlig Jytte Larsen på 23994125 eller mail jytch@vejle.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Bager med på madspilds-app

Annonce