Annonce
Ugeavisen Vejle

Støtter indlagte børn: To kvinder går 56 kilometer

Grundlovsdag kaster to Bredballe-veninder sig i kast med en gåtur på 56 kilometer langs Strandvejen. Privatfoto
Tina Seehausen og Lone Marie Kristensen fra Bredballe tager lørdag på en 56 kilometer lang gåtur til fordel for Legeheltene. Turen er en slags "opvarmning". Til sommer vil de gå hele 150 kilometer på Island.

Vejle: 56 kilometer til fordel for indlagte børn. Sådan lyder lørdagsplanen for Tina Seehausen og Lone Marie Kristensen, Bredballe i Vejle.

De to kvinder tager grundlovsdag på en 56 kilometer lang gåtur til fordel for Legeheltene.

Distancen på netop 56 kilometer afspejler datoen 5/6.

Annonce

Turen begynder tidligt lørdag i Bredballe, hvor de to veninder uddeler postkort, der sætter fokus på deres hjertesag.

- Vi får hjælp af en masse fantastiske helte-børn og -venner, så kig i postkassen efter en hilsen fra Legeheltene.

Tina Seehausen og Lone Marie Kristensen går herefter mest langs Strandvejen og ved Lystbådehavnen, hvor de håber, at mange vil støtte den gode sag og vinke, dytte og stoppe op for at høre mere om Legeheltene. Målet er naturligvis at samle penge ind.

Opvarmning til Island

Turen Grundlovsdag er en del af  de to kvinders træning til en vandretur på tværs af Island til sommer - også for at samle ind til Legeheltene.

Sammen med 32 andre personer drager de afsted mod Island, for at vandre igennem det kuperede land. Distancen er på 150 kilometer, som skal gennemføres i løbet af seks dage. Starten går i det smukke landskab ved Langisjor og slutter nær kysten ved det imponerende Skogar vandfald.

- For at komme i form til turen har vi gået hundredvis af kilometer det sidste halve år. Så bentøjet fejler ikke noget, fastslår Tina Seehausen.

- Turen til Island bliver en hård nyser. Vi skal gå omkring 25 til 28 kilometer om dagen, og skal selv bære vand og forplejning - frysetørret mad. Teltene bliver dog kørt, fortæller Tina Seehausen, der især glæder sig til at opleve Islands natur og fællesskabet blandt deltagerne.

- Vi kender jo hinanden fra vores mange træningsture, siger hun.

Tina Seehausen og Lone Marie Kristensen opfordrer folk til at bakke op om den gode sag.

- Alle beløb - store som små - er velkomne. Ved indbetalinger på 5.000 kroner eller derover får man - udover utrolig god karma - senere sit navn eller firmaets logo på vores iøjnefaldende heltekapper, som naturligvis skal bæres på turen til Island.

Legeheltene

Det er Børneulykkesfonden, der har startet Legeheltene. Legeheltene arbejder for at skabe mere leg og bevægelse for de cirka 60.000 børn mellem 1-14 år, der hvert år indlægges i Danmark.

Legeheltene tager ud på hospitaler rundt omkring i landet og igangsætter bevægelseslege og aktiviteter med de indlagte børn. Formålet er skabe en mere aktiv hverdag for børnene ved at få dem op af deres sygesenge og ud af hospitalsstuerne. For mange indlagte børn er tiden på hospitalet nemlig forbundet med stor inaktivitet og ensomhed.

Legeheltene er fast på hospitalerne hver uge.

Alle kan støtte via MobilePay nr. 95397 (Team Bredballe 4 Legeheltene).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Irmas brevkasse: Datter vil ikke spise

Annonce