Annonce
Ugeavisen Vejle

Steiner Skolen: Corona gav plads til ombygning

Steiner Skolens specielle opbygning har gjort det svært at skabe ekstra kvadratmeter - uden at lukke skolen ned. Da corona kom, udnyttede skolen muligheden. PR-foto
Steiner Skolen i Vejle har udnyttet corona-nedlukningen til at udvide med ekstra plads til undervisningen.

Vejle: Alle, som har besøgt Steiner Skolen i Vejle, har sikkert lagt mærke til skolens specielle arkitektur. Skæve vinker og højloftede rum.

Skolen er bygget op af mange små enheder, der er fordelt på en stor naturgrund.

En række bygninger rummer klasserne og forskellige fag. I én bygning er børnehaveklassen og 2. klasse, en anden bygning rummer to klasser fra overskolen osv. Desuden har Steiner Skolen sin egen smedje, hvor en stor del af håndværksfagene udfolder sig - i tæt forbindelse med for eksempel sløjdfaget.

Indretningen af skolen giver god mening i hverdagen. Men...

En ombygning - mens skolen er fyldt med børn - har været umulig. Og der har faktisk været behov for at skabe ekstra plads. Gennem en årrække er elevtallet vokset. Det har betydet en større søgning til skolens SFO, der har haft voksende udfordringer med manglende plads i takt med det voksende elevtal.

Derfor greb skolen muligheden, da corona lukkede alting ned. En uheldig situation blev vendt til noget konstruktivt og nyttigt: Ombygning og renovering.

Steiner Skolen har været i gang med en ombygning. Sløjd-lokalet er flyttet ned i kælderlokalet under skolens sal. Privatfoto

Netop i disse dage er det splinternye sløjd-lokale så småt ved at være på plads - og håndværkeren er nu i gang med at renovere de gamle lokaler

- Det skal blive en hyggelig del af SFO’en, der fremover vil blive delt i to grupper. Den ene afdeling vil bestå af de ældste (3. og 4. klasse), som bliver i den gamle SFO-bygning og de to yngste klasser i SFO’en; 0. - 2. klasse vil tilbringe deres fremtidige eftermiddage i de nye lokaler - når de altså ikke er udenfor at lege, lyder det fra Steiner Skolen i en pressemeddelelse.

Steiner Skolen

Steiner Skolen i Vejle er en friskole, der efterhånden er etableret i de fleste vejlenseres bevidsthed.

Skolen adskiller sig på flere måder fra andre skoler; både folkeskoler og friskoler.

Undervisningen bygger på den særlige steinerpædagogik udviklet af Rudolf Steiner. En pædagogik, som tager afsæt i mange filosofiske overvejelser og hviler på antroposofiske grundtanker.

Steinerskoler hele verden over har netop fejret 100-års jubilæum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Rock i Byparken: Her er navnene

Annonce