Annonce
Ugeavisen Vejle

Stod klar til at åbne nyt yogastudie: Må pænt vente

Lene Svenningsen er klar til at åbne et nyt træningscenter, hvor der dyrkes yoga. I forvejen driver hun LeneS på Niels Bohrs Vej. Foto: Lars Saugbjerg
Lene Svenningsen, der for tre år siden åbnede et træningscenter på Niels Bohrs Vej i Vejle, står klar med et nyt tiltag. Så snart coronarestriktionerne bliver ophævet, indvier hun sit nye yogastudie.
Annonce

Vejle: Det er præcis tre år siden, at Lene Svenningsen åbnede sit eget fitnesscenter "LeneS" på Niels Bohrs Vej på Nørremarken i Vejle. Året efter tog hun springet, og opsagde sit faste job som sygeplejerske for at gå "all in". Det kørte på skinner, men i løbet af 2020  blev hun - som så mange andre selvstændige - ramt af coronarestriktioner.

Holdtræning og personlig træning stod på standby, men ikke Lene Svenningsens tanker om at udbygge sin forretning.

Annonce

110 kvadratmer

27. december skulle indehaveren have slået dørene op til sit nye yogastudie "LeneS Yoga", men corona satte en stopper for åbningen. I dag står det 110 kvadratmeter store lokale tomt, yogamåtterne ligger ubrugte hen og Lene Svenningsen tripper utålmodigt. I det øjeblik coronarestriktionerne bliver ophævet, er hun klar til at byde yogadyrkere indenfor.

Det nye yogastudie ligger et stenkast fra fitnesslokalerne - i samme bygning - på Niels Bohrs Vej 2.

Annonce

Stigende behov

- Da jeg åbnede fitnesscenteret var yoga ikke en del af pakken. Det er det blevet siden hen. Yoga har dog ikke haft de bedste træningstider i centeret, men med det nye yogastudie er der helt andre muligheder, siger Lene Svenningsen, der selv har taget flere yogauddannelser.

I alt vil der være fem instruktører tilknyttet LeneS Yoga.

Hun fortæller, at behovet for yoga har været stigende efter første nedlukning.

- Når man bliver tvunget til at lave lidt eller meget, øges stressniveauet i kroppen, og her er yoga i stand til at give hele systemet en pause, siger hun.

Annonce

Yoga som opstart

Det er også en god idé at tænke yoga ind, når man skal i gang med at træne igen efter nedlukningen, fastslår Lene Svenningsen.

- Hjernen er stadig på det niveau, hvor man slap træningen. Men det er kroppen ikke, og det øger riskoen for skader. Yoga er fuldstændig eminent til at forebygge opstartsskader, lyder det fra træneren.

Det kan være en mavepumper at komme i gang, men yoga hjælper - og ikke kun mentalt.

- Selv om det er rolige bevægelser, bliver du stærk. Yoga styrker musklerne, styrker dit bindevæv og giver nervesystemet ro.

Annonce

Folkeligt

Lene Svenningsen understreger, at det er yoga "helt ned på jorden". En slags folkelig yoga, hvor alle kan være med.


Hvis du aldrig prøver noget, som du af en eller anden grund tror du ikke kan, bliver du jo helt sikkert aldrig god til det.

Lene Svenningsen


- Når du siger, at du er for stiv til yoga, er det verdens dårligste undskyldning. Du skal ikke præstere på et bestemt niveau, men blot registrere, lytte til kroppen og være nysgerrig. Det handler ikke om at være bedre end andre, hvilket er ret befriende. Hvis du aldrig prøver noget, som du af en eller anden grund tror du ikke kan, bliver du jo helt sikkert aldrig god til det.

Annonce

Også mænd

Indehaveren af LeneS er sikker på, at nedlukningen kommer til at koste på folkesundheden, så hun håber, at folk melder sig under yoga-fanerne så snart restriktionerne ophæves. Også mændene.

- Drop blufærdigheden. Giv det en chance, tænk ikke over andres evner og fokuser på, hvad der sker på din egen yogamåtte, lyder opfordringen.

LeneS Yoga

LeneS Yoga ligger på Niels Bohrs Vej 2 i Vejle. Åbner så snart corona-restriktionerne ophæves.

Lene Svenningsen, 48 år, tilbyder i sit nye studie primært yoga, men også pilates og toning. Der er tilknyttet fem instruktører.

Der dyrkes forskellige yoga-former: Hatha, flow, vinyasa, power, yin og klassisk yoga til radiomusik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Bager med på madspilds-app

Annonce