Annonce
Ugeavisen Vejle

Stort designmarked: De er på vej mod et gennembrud

Jonas Rørdam og Junette Bay er klar til at tage imod designerne og de mange besøgende, når der er Upcomers designmarked i Spinderihallerne i den kommende weekend. PR-foto
I Spinderihallerne kan du i den kommende weekend møde designere, som er godt på vej med deres produkter. De er alle udstillere på Vejles designmarked Upcomers.
Annonce

Vejle: Der er stor interesse blandt designere for at deltage i markedet Upcomers, der holdes i Spinderihallerne lørdag 7. og søndag 8. december.

- Det har været ret vildt. Vi har været nødt til at afvise mange designere, 40 desværre. Vi har fysisk ikke plads til flere, så det bliver det hidtil største marked - med 107 stande, fortæller Jonas Rørdam fra Upcomers.

Upcomers er en markedsplatform for upcoming designere. Virksomheden blev grundlagt i 2014 af Junette Bay, der siden har arrangeret markeder flere steder i landet.

Fælles for markederne er, at de besøgende kan møde folkene bag nye, spændende produkter.

- Det er jo typisk små, kreative virksomheder. For eksempel plakatdesignere, smykke- og tøjproducenter eller keramikere. Folk, der er på vej op - og som måske endnu ikke har slået helt igennem på den store scene, siger Jonas Rørdam.

Han oplever, at mange designere, som tidligere har deltaget i Upcomers, efterhånden har etableret sig og fundet et solidt marked.

- Nogle er nået ret langt, og det er sjovt at følge dem i udviklingen. Vi gør i øvrigt en dyd ud af at have en dialog med alle designerne, så der opstår et netværk, der kan hjælpe dem på vej.

Det har været ret vildt. Vi har været nødt til at afvise mange designere, desværre

Jonas Rørdam, Upcomers

Annonce

Kreative julegaver

Jonas Rørdam nævner, at der er god chance for at finde anderledes, kreative julegaver på markedet. Og der er mulighed for at lære bæredygtig indpakning efter den japanske teknik furoshiki, hvor man (gen)bruger et stykke stof.

På Upcomers Designmarked i Spinderihallerne vil der som noget nyt være en afdeling med danske gourmet-specialiteter. Det er et samarbejde mellem "SMAGdansk" i Vissingsgade og Upcomers. Det blev afprøvet i sommers under Vejle Fjordfestival og var en stor succes.

Et andet område bærer titlen "Next Generation". Det er 10 stande med unge designere mellem 11 og 16 år, der har illustrationer, hækledesign, smykker, tøj og fotografi med.

Der deltager 25 lokale iværksættere, hvor mange har eller har haft deres markedsdebut på Upcomers.

Annonce

Supplerer hinanden

Jonas Rørdam står også bag Øluniverset og Hop Bottle Brewery. Tidligere i år købte han sig ind i Upcomers, da Junette Bay stod ved en skillevej.

- Enten skulle jeg lukke og slukke eller finde en partner, siger Junette Bay.

- Min stærke side er at finde på nyt. At udtænke nye koncepter og udbrede kendskabet til designere og de nye unge kunsthåndværkere. Det er det jeg brænder for. Den økonomiske og administrative side er slet ikke mig. Så den rolle har Jonas Rørdam overtaget. Det er lidt af et drømmescenarie, fordi vi har meget forskellige kompetencer og supplerer hinanden supergodt, siger hun i en pressemeddelelse.

Den nye konstellation har betydet, at der har været afholdt flere markeder. Udover tre i Vejle har der været to i Aarhus. Der er også brugt mange ressourcer på at udtænke en ny identitet og beslutte, hvordan fremtiden skal se ud. Upcomers skal i 2020 drives ud fra overskriften "mere kreativitet til folket". Hvad det præcis kommer til at indebære, vil blive afsløret i starten af det nye år. Firmaet er nyligt flyttet ind i lokaler i Spinderihallerne, hvor weekendens julemarked som nævnt også er placeret. Markedet er åbent lørdag og søndag fra klokken 10 til 16. Entre: 40 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Koncert i Mølholm Kirke

Annonce