Annonce
Ugeavisen Vejle

Stort frugt- og grøntsagsfirma i Vejle kæmper for sine danske avlere: Eksplosiv stigning på gas og olier kan tage livet af en hel branche

Carsten Guldbrand, salgs- og indkøbschef hos H&P Frugtimport, regner ikke med danske tomater før til april. Foto: Flemming Larsen
H&P Frugtimport på Vidtskuevej i Vinding er i dialog med de danske avlere af blandt andet andet tomater og agurker. Danmarks største frugt- og grøntsagsfirma vil gå langt for at redde truet branche.

Vejle: Himmelflugten på gas og oliepriserne koster de danske avlere dyrt. Og i værste fald risikerer vi, at der bliver længere mellem danske tomater og agurker på  supermarkedernes hylder.

Det er det barske budskab fra Carsten Guldbrand, der er salgs- og indkøbschef hos H&P Frugtimport. Danmarks største frugt- og grøntvirksomheder på Vidtskuevej i Vinding, der med specialindrettede lastvogne, dagligt distribuerer frugt og grønt til hele Danmark, har derfor spændt et sikkerhedsnet ud under sine leverandører.

- Det vi kigger ind i er alvorligt. De stigende gas- og oliepriser betyder, at nogle af vores danske leverandører, har været nødt til at skrue ned for ambitionerne i de kolde måneder. Med helt op til 40 procent, fordi de ikke har råd til at varme drivhusene op.

Annonce

- Det betyder, at de i stedet skal tjene pengene i deres højsæson, sommerhalvåret, hvor de ikke behøver at fyre så meget. Og derfor bliver der færre danske tomater og agurker på hylderne i butikkerne, siger Carsten Guldbrand.

- Vi har en god og konstruktiv dialog med vores leverandører om, hvordan vi kan hjælpe hinanden, nemlig når det gælder stigende gas- og oliepriser, siger Carsten Guldbrand. Foto: Flemming Larsen

Store prisstigninger på vej

Salgs- og indkøbschefen slår samtidig på, at vi som forbrugere kan se frem til store prisstigninger på frugt og grønt.

- Jeg regner med, at tomaterne stiger med tre til fire kroner per kilo. Og at det også er i den størrelsesorden prisen for en agurk vil stige, siger Carsten Guldbrand.

Det vi kigger ind i er alvorligt. De stigende gas- og oliepriser betyder, at nogle af vores danske leverandører, har været nødt til at skrue ned for ambitionerne i de kolde måneder. Med helt op til 40 procent, fordi de ikke har råd til at varme drivhusene op.

Carsten Guldbrand, salgs- og indkøbschef, H&P Frugtimport

Danmarks største frugt- og grøntsagsvirksomhed er i branchen kendt for at gå de ekstra skridt for at levere frugt og grønt fra danske avlere til forbrugerne.

- I år tror jeg, at vi skal helt hen til 1. april før vi ser danske tomater og agurker på hylderne. Vi vil i stedet komme til at se spanske og hollandske produkter, siger Carsten Guldbrand.

Annonce

Emballage og fragt stiger også

Ifølge salgs- og indkøbschefen er de stigende gas- og oliepriser kun toppen af isbjerget.

- Emballagen og dieselen stiger også. Og derfor kan jeg godt frygte, at det også vil give et prishop på frugt-og grønt-priserne. Vi er klar til at gå langt for at hjælpe avlerne, det håber jeg også forbrugerne er.

- Ellers har vi ikke nogen danske avlere tilbage om bare få år, siger Carsten Guldbrand.

Annonce
Ugeavisen Vejle

Der blev fyret 15.000 klimakroner af om året: Nu kan Stefan drikke rødvin for pengene

Annonce
Ugeavisen Vejle

Vejles svar på Emil fra Lønneberg sørgede for at byens udsatte fik deres livs bedste måltid

Annonce
Ugeavisen Vejle

Sådan sparer Laila 18.000 kroner om året: Nu er der plus på kontoen, selvtilliden er vokset, og vejlenseren har øget chancen for et liv uden skranteår

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Alice lader dine drømme gå op i guld: Ny guldsmed i byen skaber personlige vielsesringe og mere til

Ugeavisen Vejle

Så mange vil gerne drive ishusene ved to af Vejles strande: Sikærs forslag har skubbet efterspørgslen i vejret

Ugeavisen Vejle

Ny og helt anderledes restaurant åbner på Vejles gågade: Restauratør vil give gæsterne et show ved bordet

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Stort optog i Nørregade

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: I would prefer not to

Ugeavisen Vejle

Musvitten - mejsen med det sorte slips

Ugeavisen Vejle

Statens Serum Institut har øje på Vejles unge: Trekantområdet topper kedelig liste, og det handler om sex

VEJLE

Nyt spisested på markant hjørne: Du skal købe mindst tre pizzaer ad gangen - til gengæld kommer de i en flot, gul æske

Annonce