Annonce
Ugeavisen Vejle

Studenter fejres med bøgepriser

Der bliver ikke danset om bøgen i år. Til gengæld plantes der et bøgetræ i Mariaparken, hvor der også bliver uddelt bøgepriser. Arkivfoto: Mette Mørk
Der bliver ingen dans om bøgen i år. Kommunen og cityforeningen pynter ved uddannelsesstederne og hylder fællesskabet med uddeling af bøgepriser.
Annonce

Vejle: Coronavirus har sat en stopper for en af sommerens helt store begivenheder i Vejle: Dans om bøgen på Rådhustorvet, når studenterne fejres i hele midtbyen.

Det har fået Vejle Kommune til at tænke anderledes og kreativt. Fredag 26. juni har kommunen sammen med cityforeningen pyntet med bøge-æresporte ved uddannelsesinstitutionerne Rødkilde Gymnasium, Vejle Tekniske Gymnasium og HHX Campus Vejle, og ifølge citychef Andreas Kiis Antonsen, City Vejle, stopper festlighederne ikke her.

- Hvert af de tre gymnasier har fundet frem til en student, der på deres gymnasium har stået i spidsen for fællesskabet. Dans om bøgen handler også om fælleskab, og derfor uddeler vi i år en bøgepris til de tre studenter, forklarer Andreas Kiis Antonsen.

Annonce

Planter et bøgetræ

Samtidig planter Vejle Kommune et bøgetræ  klokken 15.45 i Mariaparken. Bøgetræet plantes som et led i kommunens træ-strategi, der blev vedtaget af teknisk forvaltning tidligere i år.

- Vi henter de tre studenter ved de respektive gymnasier, og så er planen, at de skal overvære, når borgmester Jens Ejnar Christensen planter bøgetræet, siger  Andreas Kiis Antonsen, der nævner, at det er ved den lejlighed, de tre studenter får overrakt prisen.

- Og så kunne det jo være sjovt, hvis fremtidige studenter en dag kom til at danse om dette bøgetræ, siger citychefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce